Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.B.

20. 05. 2024. 15:07 >> 22:17
Čitaj mi:

krivično neodgovorni

Nikšić: Maloljetnici ukrali automobil i autobus

Policijski službenici Regionalnog centra bezbjednosti „Zapad“, Odjeljenja bezbjednosti Nikšić su, preduzimajući planske aktivnosti od početka mjeseca rasvijetlili četiri krivična djela iz oblasti imovinskog kriminaliteta, a ispostavilo se da su krađe činila maljoljetna lica.

"Nikšićkoj policiji prijavljeno je 29. aprila od strane oštećenog lica da je na objektu koji privremeno koristi na Trgu slobode izvršena provala i da je otuđen dio izložene robe, te je 5. maja prijavljeno od strane drugog oštećenog lica da je od njega u toku prethodne noći otuđeno vozilo, a kojom su prilikom otuđeni i novčanik sa novcem, kao i alat i radio kasetofon. Policijski službenici došli su do sumnje da su izvršioci ovih djela četiri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina. Od njih su prikupljena obavještenja na zapisnik u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad, a sa svim navedenim povratno je upoznat tužilac koji se izjasnio da se protiv pomenutih maloljetnih lica ne može podnijeti krivična prijava zbog sumnje da su izvršili navedena krivična djela budući da pripadaju kategoriji djece i krivično su neodgovorni", navode u saopštenju policije.

Kako dodaju, policiji je u Nikšiću prijavljeno 13. maja od strane oštećenog lica da je od njega otuđen autobus koji je bio parkiran sa ključevima u bravi. Ovaj autobus je lociran od strane policijskih službenika u Karađorđevoj ulici, a u njemu tri maloljetna lica stara 13, 11 i devet godina, od kojih je maloljetnik star 11 godina istim i upravljao.

Sa događajem je upoznat tužilac koji je kvalifikovao krivično djelo oduzimanje vozila. Međutim, pomenuta lica nisu krivično odgovorna, zbog godina starosti. Istoga dana policiji je u Nikšiću još jedno lice prijavilo da mu je otuđeno vozilo sa ključevima u bravi, te je nakon upoznavanja tužioca sa istim, kvalifikovano krivično djelo oduzimanje vozila. Policija je identifikovala izvršioce, ista gore pomenuta tri maloljetna lica sa kojima je u prisustvu zakonskih zastupnika i radnika Centra za socijalni rad obavljen razgovor. Osim toga, nikšićka policija je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Lj.M. i tom prilikom pronašla pušku koja je oduzeta od njegovog brata D.M. (38). Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija", navode u Ušravi policije.

Nikšićka policija je postupajući po naredbi Osnovnog suda u Nikšiću izvršila pretres kuće i pomoćnih prostorija koje koristi Lj.M. i tom prilikom pronašla pušku koja je oduzeta od njegovog brata D.M. (38). Po nalogu postupajućeg tužioca u Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću protiv D.M. je podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније