Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Darko Bulatović/Mira Rovčanin

20. 05. 2024. 07:17 >> 17:43
Čitaj mi:

NIKŠIĆ

Izgorio dio kuće u Humcima, povrijeđene dvije osobe

U nikšićkom naselju Humci jutros je oko 2:30 sata izgorio dio kuće, a dvije osobe su lakše povrijeđene.

U požaru koji se dogodio oko dva i po sata poslije ponoći u nikšićkom naselju Humci bez krova nad glavom ostao je četrdeset sedmogodišnji Nikšićanin Ljubomir Kekić. Tokom požara Kekić je zadobio opekotine ruku i glave. Pretragom objekta manje opekotine po vratu, zbog intenziteta i jačine vatre, zadobio je i pripadnik Vatrogasne službe.

"Dežurni doktor bio je hirurg Dejan Bajović. Vlasnik kuće zadobio je opekotine po glavi i rukama, zbinut je i poslat na kućno liječenje. Manje opekotine u predjelu vrata zadobio je i pripadnik službe Zaštite i spašavanja i on je zbrinut i poslat na kućno liječenje", kazala je direktorica Opšte bolnice Nikšić Dušanka Milatović Perović.

Pričinjena materijalna šteta kaže sestra Ljubomira, Biljana Ćinćur, ne može se mjeriti životom. Za Radio Crne Gore pojašnjava dramu, koju je, na sreću, brat preživio.

"Spavao je u sobi i kroz san je čuo neko šuštanje. Ustao je i vidio plamen u kući, gore pod krovom. Odmah se uhvatio za vodu, da gasi požar. Ukoliko je polio vodu nešto je eksplodiralo, njega bacilo. Plamen ga zahvatio i zadobio je povrede. Ali, srećom je uspio nekako da otvori vrata, da se spasi. Bio je sam u kući", kaže Ćinćur.

Porodica Ljubomira zahvalna je vatrogascima na brzoj intervenciji. Komandir smjene Goran Tripković ističe da su dojavu o požaru dobili u 2 sata i 37 minuta.

"Odmah smo poslali dva vozila sa osam vatrogasaca na lice mjesta. U kratkom roku su stigli. Zatekli smo vlasnika kuće na vratima, s vidnim opekotinama gornjeg dijela tijela. Prilikom intervencije pripadnik Vatrogasne službe je dobio lakše povrede, opekotine vratnog dijela. Požar je lokalizovan brzo, a kompletno gašenje je trajalo do 3 sata i 15 minuta. Šteta na objektu je velika", rekao je Tripković.

Nadležne službe izvršile su uviđaj, koji će pokazati uzrok požara. Porodica pokušava da ukloni koliko-toliko poslijedice i očisti prilaz kući, kojoj je nepohodna kompletna rekonstrukcija.

"Ni jedna materijalna šteta nije veća od života. Mi smo danas presrećni što nam je on živ. Sa kućom ćemo vidjeti, možda bude podrške i od države i opštine da se ovo sanira. Nadamo se da hoće. Ne znamo ni mi. Ne bio niko u toj koži", poručila je Ćinćur.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније