Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V. [ Portal RTCG ]

09. 04. 2024. 18:00 >> 06:57
Čitaj mi:

2020. godine

Belivuk i Janković saslušani zbog likvidacija u Grčkoj

Veljko Belivuk i Nebojša Janković, osumnjičeni pripadnici organizovane kriminalne grupe, saslušani su prošle nedelje u Javnom tužilaštvu za organizovani kriminal u Srbiji zbog ubistava Stevana Stamatovića i Igora Dedovića 2020. u Atini i likvidacija Alana Kožara i Damira Hadžića iste godine na Krfu u Grčkoj.

Kako nezvanično saznajemo, oni su saslušani u svojstvu osumnjičenih, a sljedeće nedelje će zbog istih sumnji biti saslušan i Darko Šarić.

Protiv Belivuka se vodi postupak pred Specijalnim sudom u Beogradu povodom optužbi da je vođa grupe, čiji se pripadnici, uključujući Jankovića, terete za sedam ubistva i druga krivična dela. Protiv Šarića u toku su dva postupka.

Tužilaštvo je nadavno pokrenulo novu istraga protiv osumnjičenih za ubistva Stamatovića, Dedovića, Kožara i Hadžića u Grčkoj, a kao organizatori kriminalnih grupa koje su izvršile likvidacije imenovani su Darko Šarić, Radoje Zvicer i Veljko Belivuk.

Igor Dedović i Stevan Stamatović ubijeni su u restoranu u Variju, predgrađu Atine, u januaru 2020. godine dok su ručali sa svojim porodicama. Kako je tada saopštila policija, u restoran su ušla četvorica muškaraca, prišli su stolu, nakon čega su ispalili rafal u njih dvojicu.

Kako smo ranije pisali, 30. jula iste godine ispred vile na Krfu ubice su sačekale Kožara i Hadiža. Ispalili su 30 hitaca u njih i pobjegli.

U međunarodnoj akciji „Vertikala“, kako je saopšteno, uhapšeni su Milinko Brašnjović, Dušan Jovanović Giba, Dragan Tomić zvani Vojnik, Vladimir Vojnović, Slobodan Vujačić, Vladimir Mandić, Nataša Dedić, Rade Stojićević i Abaz Rabin.

Organizatori kriminalne grupe su Radoje Zvicer, Darko Šarić i Veljko Belivuk. Krivična prijava pored njih obuhvata i Ratka Živkovića, Milovana Zdravkovića zvanog Teg i druge.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније