Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.J.

02. 04. 2024. 13:25 >> 13:26

PODNIJETA KRIVIČNA PRIJAVA

Službenici osumnjičeni da su nezakonito izdavali odobrenja za nabavku oružja

Službenici Odjeljenja bezbjednosti Bijelo Polje u koordinaciji sa službenicima Sektora za borbu protiv kriminala su u nastavku nacionalnog projekta „BROWING“, podnijeli krivične prijave Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju protiv dvije osobe zbog sumnje da su zloupotrijebili službeni položaj u produženom trajanju.

Naime, iz policije su kazali da su krivične prijave podnijete protiv Š.D. (64), bivšeg načelnika Područne jedinice za upravne poslove, državljanstvo i strance u Bijelom Polju, zbog sumnje da je počinio krivično djelo zloupotreba službenog položaja u produženom trajanju i B.V. (48), bivše načelnice ove Područne jedinice, zbog sumnje da je počinila isto krivično djelo.

"Naime, u postupku do podnošenja krivičnih prijava, službenici Uprave policije su utvrdili da su osumnjičeni u vremenskom periodu od 2019. do 2023. godine, postupili suprotno odredbama člana 13 Zakona o oružju, na način što su izdali odobrenja za nabavku oružja i produženje oružnih listova za ukupno 10 lica u odvojenim predmetima. Službenici Sektora za borbu protiv kriminala nastavljaju intenzivne aktivnosti na identifikaciji i procesuiranju službenika, kako u Ministarstvu unutrašnjih poslova, Upravi policije, tako i u svim drugim organima, koji su zloupotrebom ovlašćenja i položaja omogućili drugim licima određeni status ili pravo koje im ne pripada u skladu sa zakonom, ili na način što su pružili logističku podršku i kompromitovali sistem bezbjednosti", istakli su iz Uprave policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније