Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

26. 03. 2024. 06:30 >> 06:58
1
Čitaj mi:

NE ZNA SE JE LI SASLUŠAN

Tužilaštvo ćuti o tome šta je Stanković radio u društvu Šarića

Tužilaštvo nije odgovorilo MANS-u jesu li nešto preduzeli da ispitaju šta je Aleksa Stanković, sin bivšeg vrhovnog tužioca Ivice Stankovića, radio sa optuženim pljevaljskim narko-bosom Darkom Šarićem ispred suda u Beogradu i kakve su veze između njih dvojice.

Izvršna direktorica Mreže za afirmaciju nevladinog sektora (MANS) Vanja Ćalović Marković kazala je sinoć u emisiji "Referat" da nikada nijesu dobili odgovor na pitanje šta je radio Stanković sa Šarićem. 

"Ne znamo je li ikada saslušan, ne znamo u kojoj je funkciji bio tamo, kakva je bila uloga u tom predmetu i kakvi su njegovi lični ili poslovni odnosi sa Šarićem ili bilo kim iz te kriminalne skupine", saopštila je Ćalović Marković. 

Pitanje šta je Aleksa Stanković početkom aprila 2022. godine radio u društvu Darka Šarića, optuženog za međunarodni šverc 5,7 tona kokaina u Evropu i pranje preko 20 miliona eura za koje se sumnja da su stečene prodajom narkotika, i dalje ostaje bez odgovora. 

Fotografije na kojima se oni vide zajedno nastale su 6. aprila 2022. godine u Nemanjinoj 9, u Beogradu, ispred ulaza u Apelacioni sud gdje je tog dana završeno izlaganje žalbi na presudu kojom su Šarić i njegova grupa osuđeni za pranje više od 20 miliona eura.

Fotografije su Istraživačkom centru MANS-a ustupile tada kolege iz beogradskog KRIK-a.

Završetku suđenja za pranje novca je prisustvovao i sam Darko Šarić koji je u Apelacioni sud došao u pratnji dva pripadnika obezbjeđenja. Sa njim je bio i Nebojša Jestrović, jedan od njegovih najbližih saradnika, takođe optužen za pranje novca, ali i, kako svjedoče fotografije, Aleksa Stanković, sin bivšeg Vrhovnog državnog tužioca Crne Gore.

Aleksa Stanković je po zanimanju advokat i član je Advokatske komore Crne Gore, ali i dalje nije jasno u kom kapacitetu se početkom aprila 2022. godine nalazio u društvu Šarića neposredno pred pomenutu sjednicu Apelacionog suda u Beogradu. On nije odgovorio na pitanje MANS-a o tome šta je radio u društvu Šarića. 

Jedna od fotografija koje su snimljene tog dana pokazuju i prisan odnos između Alekse Stankovića i Nebojše Jestrovića. Na jednoj od fotografija je zabilježeno prisno rukovanje Stankovića i Jestrovića, neposredno prije ulaska u sud. 

Ivica Stanković je sredinom 2021. otišao u starosnu penziju. U ranije datom intervju, komentarišući činjenicu da je njegov sin javno podržao istanutog funkcionera DPS-a Slavoljuba Stijepovića nakon što je objavljen snimak primopredaje novca u aferi "Koverta", tadašnji VDT je rekao da je njegov sin “punoljetan, odrastao čovjek koji ima neke svoje stavove, interesovanja i odluke sa kojima se on nekada i ne slaže”.

Duško Šarić, rođeni brat Darka Šarića, predao se 4. januara policiji u Beogradu.

Pored Šarića, tog dana se predao i Milan Vučinić iz Podgorice. Šariću se, inače, godinama sudi u Beogradu. 

 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније