Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ R.B. ]

21. 02. 2024. 12:11 >> 12:10

OTKRIVEN U BUDVI

Prijavljen zbog porodičnog nasilja, pa osumnjičen za falsifikovanje legitimacije

Protiv državljanina Bosne i Hercegovine M.J. (35), sa privremenim boravkom u Budvi, podnijeta je krivična prijava zbog sumnje da je falsifikovao legitimaciju, a zbog ilegalnog posjeda gasnog pištolja izdat mu je prekršajni nalog.

Kako je saopšteno iz policije, M.J. je 28. januara doveden službene prostorije budvanskog Odjeljenja bezbjednosti zbog prijave za nasilje u porodici.

"Tom prilikom se ovo lice službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva predstavilo kao službenik državne bezbjednosti Republike Slovenije i na uvid pokazalo legitimaciju Obavještajne agencije koju je izdala Vlada Republike Slovenije. Zbog sumnje na falsifikat, po nalogu tužioca iz Kotora, legitimacija je privremeno oduzeta, a M.J. je tada lišen slobode zbog sumnje da je izvršio krivično djelo nasilje u porodici ili u porodičnoj zajednici", saopšteno je iz policije.

Naknadnim provjerama od strane Odsjeka za međunarodnu operatinu saradnju-INTERPOL-EUROPOL-SIRENE ustanovljeno je da legitimacija nikada nije izdata M.J.

"Sa pomenutim je upoznat nadležni tužilac koji je naložio da se protiv M.J. podnese krivična prijava u redovnom postupku zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave.
Nadalje, 19. februara, postupajući u odnosu na ovo lice, policijski službenici došli su do saznanja da M.J. koristi vozilo marke 'Audi A8', sa registarskim oznakama koje ne pripadaju tom vozilu. Preduzete su dalje mjere i radnje i od M.J. su prikupljena obavještenja na date okolnosti, te je utvrđeno da za vozilo ne posjeduje saobraćajnu dozvolu niti bilo kakvu dokumentaciju, kao i da registarske oznake ne pripadaju tom vozilu", navode iz policije.

Vozilo je oduzeto, a pregledom istog je u pronađen gasni pištolj i 30 komada municije.

"Sa događajem je upoznat tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru po čijem je nalogu protiv M.J. podnijeta krivična prijava zbog sumnje da je izvršio krivično djelo falsifikovanje isprave, a u odnosu na gasni pištolj ovom licu je izdat prekršajni nalog", zaključuje se.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније