Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

B.B. [ Selver Vuković, TVCG ]

16. 02. 2024. 12:54 >> 12:57
Čitaj mi:

Piperović

Informaciju o švercu na koju se Abazović poziva sačinio Rade Milošević

U Ulcinju je održano ročište po tužbi kompanije "Bemax" protiv bivšeg premijera Dritana Abazovića. Advokat "Bemaxa" Zoran Piperović ističe da su optužbe Abazovića da je ta kompanija dio šverca cigareta neozbiljne i oslanjaju se na informaciju koju je sačinio Rade Milošević.

Piperović je kazao da se punomoćnik Abazovića ponovo poziva na informaciju o šveru cigareta koju je sačinio niko drugi to Rade Milošević.

"U ozbiljnoj državi, ozbiljnom društvu i ozbiljnom sistemu, kada vidite potpisnika, na nju se niko ozbiljni, umalo da kažem normalan, na to ne bi obazirao. Glavni dokaz da se 'Bemax' bavio švercom cigareta je u informaciji u kojoj se 'Bemax' naziva klan 'Grand' i pominju neka lica koja sa firmom nemaju nikakve veze. I u svim ostalim predmetima vidjeli ste da ta službena zabilješka, odnosno kako je Milošević naziva opreativna informacija nije dostavljena nikome osim Abazoviću. Postavlja se pitanje, ako je napravljena tako bitna informacija, zar to nije zasluživalo da ode do Uprave policije, ANB i drugih službi koji se bave bezbjednosnim pitanjima u ovoj državi. Naravno, više je smiješno nego žalosno, a možda je više žalosno nego smiješno, no hajde da sačekamo odluku suda", kazao je Pipreović nakon ročišta.

On je dodao da odbrana kaže da je Abazović kazao da on ne blati ljude. Dakle, ovdje je Abazovića tužilo pravno lice "Bemax" zbog povrede prava ličnosti pravnog lica.

"Ja ne sumnjam da ako ima pameti i razuma da će tužba biti usvojena i Abazović morati da plati nematerijalnu štetu kompaniji "Bemax", kazao je Piperović.

Na suđenju su se pojavili Piperović i advokat Abazovića Gzim Hadžibeti.

Iz kompanije "Bemax" optužili su Abazovića da je vodio hajku protiv te kompanije, zloupotrebljavajući državne organe.

Piperović je u ime svojih klijenata podigao tri tužbe, u ime "Bemaxa", vlasnika Ranka Ubovića i bivšeg policijskog službenika Zorana Lazovića.

Abazović je Ubovića i Lazovića krajem 2022. optužio za šverc kokaina i cigareta.

Ranije jutros održano je i ročište u istom sudu po tužbi Lazovića.

Abazović se danas nije pojavio u ulcinjskom sudu, a kako je kazao njegov advokat, on na to nije bio ni obavezan.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније