Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.

16. 02. 2024. 10:24 >> 11:24
Čitaj mi:

KRIVIČNA PRIJAVA

Nađeni eksploziv i oružje, spriječeno teško krivično djelo

Nikšićka policija, podnijela je Osnovnom državnom tužilaštvu u Nikšiću, krivičnu prijavu protiv državljanina Srbije S.B. (31) iz Beograda, zbog sumnje da je počinio krivična djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave, saopštila je Uprava policije.

“Naime, službenici Sektora za borbu protiv kriminala u zajedničkim aktivnostima sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Nikšić, uz tijesnu saradnju sa službenicima Agencije za nacionalnu bezbjednost, identifikovali su S.B., kao izvršioca krivičnih djela nedozvoljeno držanje i nošenje oružja i eksplozivnih materija i falsifikovanje isprave”, navodi se u saopštenju policije. 

Tokom januara, prilikom preduzimanja policijsko tužilačkih mjera i radnji izvršen je, kako navode, pretres stana i drugih prostorija na jednoj lokaciji u Nikšću, kojom prilikom je pronađeno vatreno oružje – pištolj sa prigušivačem i municijom, veći broj predmeta i tragova, kao i lična dokumenta izdata od strane nadležnih organa Republike Slovenije na ime D.J., rođen 1991.godine.

“U koordinaciji sa Osnovnim državnim tužiocem u Nikšiću izvršena su potrebna vještačenja u Forenzičkom centru u Danilovgradu i preduzeto više operativno taktičkih mjera i radnji u cilju identifikacije izvršioca krivičnih djela i obezbjeđenje dokaza neophodnih za pokretanje krivičnog postupka”, navode u saopštenju. 

U razmjeni obavještajnih podataka sa partnerskim službama na nacionalnom i regionalnom nivou, utvrđeno je da je izvršilac ovih krivičnih djela osumnjičeni S.B., koristio falsifikovana dokumenta izdata od nadležnih organa Republike Slovenije, prilikom boravka u Nikšiću tokom septembra, kojom prilikom je iznajmio stan u tom gradu, u kojem je boravio i skrivao se.

“U upravo tom stanu pronađeno je vatreno oružje sa prigušivačem, kao i drugi predmeti koje je osumnjičeni koristio”, kazali su iz policije.

Prikupljeni podaci ukazuju da se radi o osobi koja je pripadnik jedne od navijačkih grupa iz Beograda, odnosno frakcije navijača Partizana „Vandal Boys“ i povratniku u vršenju krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga, krivičnih djela sa elementima nasilja, kao i licu koje je povezano sa članovima organizovanih kriminalnih grupa iz Beograda.

“Prema obavještajnim podacima sumnja se da je aktivnostima Uprava policije spriječeno izvršenje teškog krivičnog djela, gdje se u ovoj fazi preduzimaju dalje mjere i radnje u cilju identifikacije povezanih lica, koja su osumnjičenom pružala logističku podršku prilikom dolaska i boravka na području Crne Gore – Nikšića, kazali su iz policije.

U međuvremenu, osumnjičeni S.B. je uhapšen u Austriji i u narednom periodu slijedi postupanje organa za sprovođenje zakona – ministartsva pravde Crne Gore, Republike Srbije i Austrije.

“Službenici Sektora za borbu protiv kriminala će nastaviti multisektorsku i međuagencijsku saradnju, kroz zajedničko djelovanje organa obavještajno bezbjednosnog sektora, u cilju neutralisanja djelovanja organizovanih kriminalnih grupa i dodatno intezivirati aktivnosti na unapređenju bezbjednosnog ambijenta i sigurnosti građana”, navode iz policije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније