Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

A.B. [ Portal RTCG ]

12. 01. 2024. 13:40 >> 15:43
5

VOZIO 140 NA SAT

Opasna vožnja: "Projurio" 140 na sat kroz crveno, policija ga traži

Društvene mreže su preplavljene snimkom vozača koji velikom brzinom na pojedinim dionicama puta prelazi i do 140 kilometara na čas Bulevarom Ivana Crnojevića, u Podgorici, prolazeći kroz crveno svijetlo.

Uprava policije saopštila je našem portalu da je informisana o ovom događaju i da preduzimaju mjere i radnja da identifikuju nesavjesnog vozača. 

Podsjećamo, na crnogorskim putevima je tokom prošle godine život izgubilo 77 osoba, čime je postavljen crni rekord u odnosu na prethodne godine.

Uprava policije apelovala je tokom praznika na građane da vozilom upravljaju savjesno i odgovorno-jedan trenutak nepažnje ili pogrešne procjene sopstvenih sposobnosti u saobraćaju može dovesti do tragičnih posljedica.

Apel policije uslijedio je pošto su se tokom praznika dogodile saobraćajne nesreće, u kojima su život izgubile čak četiri osobe.

"Uprava policije skreće pažnju, da u bilo kojoj drugoj državi na svijetu pa ni u Crnoj Gori, ne postoji objektivna ni realna mogućnost, da na svakoj kritičnoj ili manje opasnoj dionici puta bude prisutan policijski službenik, kako bi vozači, zbog straha od eventualne kazne, usporili vožnju i prilagodili svoje ponašanje u saobraćaju".

Posebno, kako su naveli iz UP, zabrinjava veliki broj vozača koji su kontrolisani i zatečeni da upravljaju vozilom pod dejstvom alkohola.

"Zbog toga, još jednom apelujemo na sve vozače, da vozilom upravljaju samo na način koji je bezbjedan po njih, njihove saputnike i ostale učesnike u saobraćaju. Posebno apelujemo na roditelje, da kategoriji mladih vozača (vozači do 24 godine), skrenu pažnju na poštovanje saobraćajnih propisa i bezbjedno i sigurno upravljanje vozilom. Policijski službenici će i u narednom periodu u okviru realnih mogućnosti, nastojati da svojim aktivnostima, doprinesu smanjenju broja saobraćajnih nezgoda sa najtežim posljedicama, ali još jednom apelujemo na sve vozače, da svojim odgovornim ponašanjem i sami doprinesu svojoj i ukupnoj bezbjednosti u saobraćaju i smanjenju broja nezgoda sa najtežim posljedicama", zaključeno je u saopštenju UP.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније