Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.V./M.M.

11. 01. 2024. 11:14 >> 11:16
1
Čitaj mi:

TURKOVIĆ

“Odluka Vrhovnog suda vraća nadu u bolje sjutra”

Povodom odluke Vrhovnog suda da odbije produženje pritvora osumnjičenima u slučaju “Tunel”, reagovala je advokatica okrivljenog Nikole Milačića, Maja Turković.

Raagovanje prenosimo integralno.

“Odluka Vrhovnog suda da odbije predlog tužilaštva za produženje pritvora mom branjeniku je očekivana, pravična i hrabra. Ovaj potez Vrhovnog suda vraća nadu u bolje sjutra ali i povjerenje u pravosudne organe koje je u velikoj mjeri izgubljeno. Vrhovni sud je potvrdio tezu odbrane i dao jasne i obrazložene razloge da bez relevantnih i valjanih dokaza niko ne može biti u pritvoru. Dakle, Vrhovni sud je obrazložio da se predlog za produženje pritvora u konkretnom slučaju ne zasniva na individualizaciji osnovanosti pritvora, jer uopšte ne sadrži relevantne i dovoljne činjenice koje opravdavaju postojanje pritvorskih razloga, a što mora da sadrži, imajući u vidu da se u odlukama o produženju pritvora ne mogu samo ponavljati stalno isti razlozi i ne mogu se koristiti apstraktne formulacije u predlozima za produženje pritvora, pa ni u odlukama kojima se takvi predlozi prihvataju.

Moj branjenik u odnosu na kojeg ne postoji nijedan dokaz da je na bilo način povezan sa predmetnim događajem će se u nastavku postupka braniti sa slobode, a ukoliko bude protiv istog podignuta optužnica i sproveden sudski postupak, oslobađajuću presudu vidim kao jedini mogući epilog ovog slučaja”, navela je Turković.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније