Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

M.M.Lj. [ M.T. ]

28. 12. 2023. 18:18 >> 18:18
10
Čitaj mi:

OSUMNJIČENI ZA ŠVERC DUVANA

Pavićeviću zadržavanje do 72 sata, iza rešetaka i Kovačevići i Đuričić

Nakon pretresanja prostorija privrednog društva Playmaker DOO Bar, po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, uhapšen je osnivač te firme Đorđije Pavićević, dva službenika Uprave prihoda i carina i jedan zaposleni u Pavićevićevoj firmi. Po našim saznanjima, uz Pavićevića uhapšeni su Ivana Kovačević i Veljko Ðuričić, te Nikola Kovačević. Na teret im se stavlja stvaranje kriminalne organizacije, falsifikovanje službene isprave i krijumčarenje putem pomaganja. Pavićević, koji je predsjednik KK "Mornar", priveden je u SDT na saslušanje, nakon čega mu je određeno zadržavanje do 72 sata. Kako nezvanično saznajemo, odlukom SDT-a i Veljku Đuričiću, Ivani i Nikoli Kovačeviću određeno je zadržavanje do 72 sata.

“Specijalno policijsko odjeljenje će protiv osumnjičenih fizičkih lica podnijeti krivičnu prijavu, ali i protiv osumnjičenog pravnog lica "P" DOO B. i tri osumnjičena pravna lica, "A. D. C." , "A." i "L.I.", sa sjedištem u inostranstvu, jer i za njih postoje osnovi sumnje da su učinili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije”, navodi se u saopštenju.

Advokat Đorđija Pavićevića, Zoran Piperović, saopštio je za TVCG da se njegovom branjeniku stavlja na teret da je organizovao kriminalnu grupu i da je izvršio krivično djelo krijumčarenje. Njegovo poslovanje je kako nam je naveo, prema ocjeni SDT-a, bilo upitno sa tri inostrane firme od kojih su dvije sa Sejšela, a sporni su im dolasci tri tovara cigareta u Luku Bar.

Piperović ističe da Pavićević nije priznao izvršenje krivičnih djela osim da je okrivljeni Nikola Kovačević bio zapošljen kod njega do kraja radne karijere, da je okrivljeni V.Đ, njegov rođak, dok treću okrivljenu Ivana Kovačević koja radi na Carini, poznaje samo kao Baranin.

Piperović je nam je kazao da su inspektori SPO-a izuzeli kompletnu dokumentaciju iz Pavićevićeve firme koja je kaže advokat, bila ogromna. Piperović tvrdi da je njegov branjenik lišen slobode prije nego što su istražitelji uspjeli da se upoznaju s bilo čim iz dokumenata o njegovom poslovanju a na osnovu kojih će se, kaže, utvrditi da je radio po zakonu i na osnovu ugovora o zastupanju firmi sa Sejšela.

Podsjetimo, Ivana Kovačević, špediterka, je već optužena u slučaju protiv Miloša i Vesne Medenice.  

Пратите нас на

Коментари10

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније