Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.М.

11. 12. 2023. 18:55 >> 19:54

VIŠI SUD

Presuda Nikoliću je prvostepena i nepravosnažna

Presuda Višeg suda koja je izrečena Daliboru Nikoliću od 12 godina zatvora za ubistvo nevjenčane supruge Zumrite Nerde je prostepena, odosno nepravosnažna, a to znači da postoji pravni lijek, pa će drugostepeni sud cijeniti ispravnost pravne kvalifikacije, saopštili su iz Višeg suda.

"Viši sud u Podgorici u potpunosti razumije burnu i ostru reakciju javnosti na presuda koja je izrecena Daliboru Nikoliću od 12 godina zatvora za ubistvo nevjenčane supruge Zumrite Nerde, jer je po odluci Višeg suda Nikolić osuđen za krivično djelo nasilje u porodici ili porodičnoj zajednici, a ne za teško ubistvo, kako je to tražilo tužilaštvo", navode iz Višeg suda u reagovanju.

Iz Višeg suda su zamolili javnost da uvaži navedenu činjenicu i da ne donosi javni sud bez uvida u sve činjenice i okolnosti postupka.

"Viši sud u Podgorici objavio je na svom sajtu saopštenje ovim povodom i iznijelo sve podatke, koje može u ovom stepenu postupka, a u skladu sa zakonom", ističu u saopštenju.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније