Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

М.Т. [ TVCG ]

04. 12. 2023. 10:01 >> 13:02

ZAVRŠNE RIJEČI

Tužilaštvo odustalo od optužbi protiv Medojevića

Specijalna tužiteljka Tanja Čolan Deretić saopštila je u završnim riječima pred Višim sudom da odustaje od gonjenja optuženiog Nebojše Medojevića, za krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije, i od krivičnog gonjenja za određeni broj lica za krivično djelo pranje novca.

Advokata Dražena Medojevića pojasnio je da je tužilaštvo odustalo od krivičnog gonjenja protiv sedam okrivljenih, i to za krivična djela stvaranja kriminalne organizacije, među kojima je i Nebojša Medeljević. Tužilaštvo je ostalo pri optužnici za pet okrivljenih.

„Poslije skoro sedam godina suđenja tužilaštvo je pokušalo da na jedan častan način izađe iz ovog postupka. Ostali su pri optužnom aktu za četvoricu okrivljenih za navodno pranje novca i protiv okrivljenog Konatara Gordana za nedozvoljenu bankarsku delatnost. Mi smo danas dali svoje završne riječi i smatramo da, i pored toga što se odustalo od krivičnog gonjenja za ovaj jedan apsurdni postupak protiv svih, da je bilo nelogično da se izvuku iz konteksta samo četvorica okrivljenih za pranje novca, jer odustali su od krivičnog gonjenja stvaranja kriminalne organizacije. Kada nemate krivično djelo stvaranja kriminalne organizacije, apsolutno nema ni krivičnog djela pranje novca“, kazao je Medojević novinarima.

Kaže i da se ne može dokazati da je tih 50.000 eura bilo iz kriminalne delatnosti.

„To i dan danas tužilaštvo, kada je ostalo pri tim navodima, nije uspelo da objasni. Ja smatram da je tužilaštvo našlo ovaj način da izađe iz ovog postupka, da ne bi odustalo od svih 12 okrivljenih, već su odustali od sedam okrivljenih. Protiv njih pet opet je ostala jedna besmislena konstrukcija, ali ne sumnjam u prvostepeno krivično vijeće da će donijeti oslobađajuću odluku u odnosu na tih pet okrivljenih, jer je i ovo danas jedna nelogična konstrukcija. Ali šta na kraju reći da su svih 12 porodica okrivljenih pretrpjele jednu golgotu od strane specijalnog tužilaštva na čelu sa Milivojem Katnićem, koji je ovo sve konstruisao. I evo, danas nijesu doživjele nijednu vrstu satisfakcije, ali mislim da ćemo 28. decembra doživjeti potpunu satisfakciju za sve ovo što je tim ljudima pričinjeno“, poručio je advokat Medojević.

Podsjetimo, u ovom slučaju lider PzP-a Nebojša Medojević i biznismen iz BiH Momir Nikolić bili su optuženi da su tokom 2016. godine na teritoriji Crne Gore organizovali kriminalnu organizaciju sa ciljem vršenja krivičnog djela pranje novca, radi sticanja nezakonite dobiti i moći.

Pripadnici te organizacije, prema optužnici postali su direktor Pokreta za promjene Dejan Vujisić, tehnički sekretar partije Željko Šćepanović, Gordan Konatar, v.d. glavne urednice programa TV Budva Iva Pavlović, član Izvršnog odbora Nove srpske demokratije Petar Drašković, Luka Radunović, Vladislav Bulatović, predsjednik mladih DNP-a Nikola Jovanović, Aleksandar Sekulić, i član Glavnog odbora PzP-a Mladen Jovanović.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније