Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

K. J.

24. 11. 2023. 10:14 >> 10:19
2

VOLKOV ZA PORTAL

Veljović nudi skoro milion da se brani sa slobode

Odbrana bivšeg direktora Uprave policije Veselina Veljovića koji se sumnjiči za zloupotrebu službenog položaja, ponudilo je novo jemstvo od 928. 000 eura kako bi mu bilo omogućeno da se brani sa slobode, potvrdio je Portalu RTCG Veljovićev advokat Mihailo Volkov.

Volkov je juče Višem sudu u Podgorici predao predlog za novo jemstvo koji se uglavnom sastoji od nekretnina koje su za Veljovićevu slobodu ponudili članovi njegove porodice, u čemu su pomogli i prijatelji.

“Nešto je i u gotovom novcu, i to smo ponudili juče jer smo razumjeli iz prethodnog rješenja da je sudija za istragu smatrala da iznos koji smo ranije ponudili nije dovoljna garancija. U saradnji sa porodicom i uz pomoć njegovih prijatelja uspjeli smo da ponudimo veći iznos”, rekao je Volkov Portalu RTCG.

Na pitanje da li vjeruje da će ovaj put sud odobriti Veljoviću da kraj suđenja dočeka van zatvora, Volkov je kazao da se tome nadao i ranije, ali da se nažalost to nije desilo.

“Razumijemo razloge koje je našao Viši sud i u granicama tih razloga smo dali novo jemstvo i nadamo se da će on sad sa slobode da doček akraj ovog suđenja. To je cilj ovog jemstva”, poručuje Volkov.

Kako je pisao Portal RTCG, krajem oktobra sudija za istragu Višeg suda u Podgorici odbio je ponuđeno jemstvo Veljovića. On je tada za slobodu ponudio imovinu u Mojkovcu čija je vrijednost procijenjena na 585.000 eura.

Ponudio je dvije kuće i zemljište u rodnom Mojkovcu, kao i kuću u kojoj žive njegova braća, osmoro djece i majka.

Po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva, Veljović je uhapšen 24. jula ove godine zbog sumnje da je počinio krivična djela stvaranje kriminalne organizacije i zloupotreba službenog položaja, od kada se nalazi u pritvoru. SDT sumnja da je bivši direktor policije putem skaj aplikacije 22. decembra 2020. godine obavijestio biznismena Aleksandra Mrkića da se sprema pretres jednog magacina gdje su skladištene nelegalne cigarete i tako zloupotrijebio službeni položaj.

Uhapšen je i Mujo Nikočević koji se tereti da je imao zadatak da primjenjuje nasilje i zastrašivanje po nalogu organizatora kriminalne organizacije, da nabavlja vatreno oružje i da ga po nalogu organizatora predaje drugim licima, kao i da preduzima druge radnje po uputstvima i naredbama organizatora.

Krajem oktobra Vrhovni sud je produžio pritvor za još tri mjeseca Veselinu Veljoviću, Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, zbog sumnje da su članovi krimnalne grupe formirane radi šverca cigareta, do 24. januara 2024. godine.

Potraga za Aleksandrom Mrkićem, još uvijek je bez rezultata.

Veljoviću se sredinom oktobra pogoršalo zdravstveno stanje pa je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore.

 

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније