Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

[ M.V. ]

23. 10. 2023. 12:13 >> 12:26
1

VRHOVNI SUD

Veljović, Nikočević i Mrkić još tri mjeseca u pritvoru

Vrhovni sud produžio je pritvor za još tri mjeseca Veselinu Veljoviću, Muju Nikočeviću i Nikoli Mrkiću, zbog sumnje da su članovi krimnalne grupe formirane radi šverca cigareta.

Kako je saopšteno, vijeće Vrhovnog suda Crne Gore, odlučujući o predlogu Specijalnog državnog tužilaštva Crne Gore Kti-S.br.20/23 od 20. oktobra 2023. godine za produženje pritvora protiv okrivljenih V.V., N.M. i M.N. donijelo je rješenje da se okrivljenima produži pritvor za još tri mjeseca, odnosno do 24. januara 2024. godine.

"Vijeće Vrhovnog suda u sastavu sutkinje Seke Piletić kao predsjednice vijeća i sudija Zorana Šćepanovića i Milenke Seke Žižić kao članova vijeća, produžilo je pritvor okrivljenima zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično djelo stvaranje kriminalne organizacije iz člana 401a stav 2 u vezi stava 6 Krivičnog zakonika Crne Gore. Podsjetimo, okrivljenima je pritvor određen rješenjem sudije za istragu Višeg suda u Podgorici 25. jula 2023. godine, a produžen rješenjem vijeća tog suda 23. avgusta 2023. godine, tako da po rješenju Vrhovnog suda Crne Gore pritvor može trajati do 24. januara 2023.godine", navodi se u saopštenju.

Kako je Portal RTCG već pisao, potraga za Aleksandrom Mrkićem, osumnjičenim šefom kriminalne grupe odgovorne za međunarodni šverc cigareta, već tri mjeseca je bez rezultata. U pitanju je predmet u okviru kojeg je uhapšen i bivši direktor policije Veselin Veljović, osumnjičen da je pomagao Mrkiću. Inače, Veljoviću se protekle sedmice pogoršalo zdravstveno stanje pa je hitno prebačen u Klinički centar Crne Gore. 

Mrkić je osumnjičen da je organizator šverca cigareta i da predvodi kriminalnu grupu. Još nije poznato gdje se nalazi. Nije poznato ni je li Crna Gora komunicirala sa nekom od država u regionu i šire radi eventualnog izručenja. 

Premijer Dritan Abazović kazao je u avgustu da se traga za Mrkićem, te da Crna Gora nije sigurna kuća za kriminalce.

Mrkić je, po podacima koje je ranije dobio Portal RTCG, često boravio u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, ali dosad nije poznato da li je tamo i sada i je li sa tom državom bilo komunikacije o eventualnom izručenju.

Veljović, Mujo Nikočević i Nikola Mrkić uhapšeni su u 24. jula, a njima je određno zadržavanje do 30 dana. Veljoviću se na teret stavlja da je osumnjičenom vođi kriminalne grupe, Aleksandru Mrkiću odavao službene informacije i tako mu pomagao da izvrši određena djela krijumčarenja. Viši sud u Podgorici odbio je ranije žalbe branilaca Veljovića, Nikole Mrkića i Muja Nikočevića na odluku tog suda da se trojici osumnjičenih odredi pritvor.

Vršilac dužnosti direktora Uprave policije Nikola Terzić saopštio je u julu za TVCG da su prepiske iz SKY aplikacije bile povod za formiranje predmeta.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније