Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Б.Б.

10. 02. 2023. 15:43 >> 15:37

SUMNjA NA ZLOUPOTREBU POLOŽAJA

Službenici policije dali odobrenje za oružje pravosnažno osuđenom

Dvije osobe G.B.(49) i B.B. (46) zaposlene u MUP-u - Filijali za građanska stanja i lične isprave Budva osumnjičeni su za zloupotrebu službenog položaja, izdavši odobrenje za nabavku vatrenog oružja B.R. koji je pravosnažno osuđivano lice za krivično djelo prevara.

Kako se sumnja, G.B. iz Kotora sa prebivalištem u Budvi i B.B. iz Bijelog Polja sa prebivalištem u Budvi su kao zaposleni u Filijali, po prethodnom dogovoru, a protivpravnim iskorišćavanjem svojih službenih položaja i ovlašćenja, izdali odobrenje za nabavku oružja B kategorije fizičkom licu B.R. u julu 2018. godine.

Time su, kako napominju u policiji, pomenutom B.R. pribavili korist.

"B.R. je nakon toga nabavio vatreno oružje marke ZASTAVA ARMS, model P10, kalibra 10 mm, te su potom osumnjičeni ovom licu izdali i dozvolu za držanje oružja iako je B.R. pravosnažno osuđivano lice za krivično djelo prevara. Osim toga osumnjičeni G.B. i B.B. su i u februaru 2018. licu D.K. izdali ličnu kartu i pasoš sa podacima iz 2008. godine, a trebalo je navedene lične isprave izdati sa novim biometrijskim podacima", navode u saopštenju Uprave policije.

Pojašnjavaju, da u Pravilniku o uzimanju biometrijskih podataka prilikom izdavanja lične karte se propisuje da biometrijski podaci ne mogu biti stariji od dvije godine, a za pasoš se propisuje da ne mogu biti stariji od šest mjeseci, što u konkretnom slučaju nije urađeno.

Takođe se sumnja da se pomenuti D.K. u trenutku izdavanja dokumenata nije uopšte nalazio u Crnoj Gori.

Službenici Sektora za borbu protiv kriminala, Odsjeka za borbu protiv korupcije, ekonomskog kriminala i sprovođenja finansijskih istraga su u saradnji sa službenicima Odjeljenja bezbjednosti Budva, podnijeli Osnovnom državnom tužilaštvu u Kotoru krivične prijave protiv pomenute dvije osobe, koje se terete za krivično djelo zloupotreba službenog položaja.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније