Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Hronika

Svetlana Slavujević, TVCG

06. 04. 2017. 15:30 >> 20:27
7

OSUMNJIČEN ZA ŠVERC CIGARETA

Isat Boljević uhapšen na prelazu Božaj

Predsjednik borda direktora Novog duvanskog kombinata Isat Boljević, za kojim je policija tragala zbog umiješanosti u šverc cigareta zaplijenjenih na Karabuškom polju, nadomak Podgorice, uhapšen je na graničnom prelazu Božaj. Bivši radnici ne vjeruju da je Boljević radio na svoju ruku i bez znanja investitora i zbog toga ali i, kako kažu, brojnih drugih kršenja, nadaju se da će država raskinuti taj ugovor.

Policija je na graničnom prelazu Božaj uhapsila predstavnika arapskog investitora BMJ  industrijs i prvog čovjeka Novog duvanskog kombinata, Isata Boljevića.

Službenici Uprave policije danas su na grančnom prelazu Božaj prilikom ulaska u Crnu Goru lišili slobode I.B., direktora firme Novi duvanski kombinat AD Podgorica. On je lišen slobode po lokanoj potjernici koja je za njim raspisana zbog osnovane sumnje da je na našoj teritoriji počinio krivično djelo krijumčarenje", saopšteno je iz policije.

Nakon otkrivanja četiri miliona paklica cigareta u skladištu kraj Tuzi, istraga je Specijalni policijski tim dovela do Novog duvanskog.

”Može se na kraju dogoditi da Isat Boljević postane kolateralna šteta, da se sve svali na ovog čovjeka koji je sigurno kriv i nosi odgovornost koji je bio predstavnik investitora, ali ne mogu da vjerujem ni ja ni svi ostali da je on to radio na svoju ruku. Ipak su to ogromne količine cigareta, to su velike vrijednosti", kaže bivši radnik Duvanskog kombinata Zoran Mićović.

Po nalogu specijalnog tužilaštva, inspektori su plijenili dokumentaciju iz Novog duvanskog kombinata i barske firme "Zaljevo" čiji je, prema registru privrednih subjekata, vlasnik Boljević. On je, navodno, iznajmio magacine porodice Đokaj u kojima je policija zaplijenila cigarete vrijedne najmanje četiri miliona eura. Bivši radnici ne vjeruju da glavni investitor nije znao šta se događalo u Novom duvanskom.

"Znam da je taj glavni investitor bio obaviješten s naše strane šta se radi u Duvanskom kombinatu. On je znao. On je morao da reaguje jer ova privatizacija je morala da se sprovede čisto, zbog svega onog što se pisalo o Duvanskom“, kaže Mićović.

Predsjednik Tenderske komisije za privatizaciju Branko Vujović koji je, ujedno i član nadzorne komisije za Duvanski, kazao je da je ugovorom predviđeno da komisija prati investicije i zapošljavanje nakon preseljenja Duvanskog na novu lokaciju. Ugovor između Vlade i arapskog investitora koji imaju, bivši radnici tumače drugačije.

“Smatramo da, dok se ne utvrdi, BMJ nije napravio propuste, već postoje sumnje da su to učinili pojedinci kojima je prepušteno upravljanje postojećom fabrikom, u odnosu na koje nadležni državni organi preduzimaju zakonom definisane mjere", kaže Vujović.

"Da li mi čitamo isti ugovor. Ovaj ugovor koji imamo i mi radnici i mnogi od nas, imaju oni, Vlada, investitor, tako  da se ovdje jasno vidi da je bilo obaveza prodavca da formira nadzornu komisiju i to redovne kontrole nadzorne komisije vršiće se kvartalno", kaže bivši direktor Duvanskog Slavoljub Vukašinović.

Zbog toga i novih kršenja ugovora o dokapitalizaciji Novog duvanskog kombinata, bivši radnici se nadaju da će država raskinuti ugovor sa BMJ industrijes čiji vlasnik, kako nezvanično saznajemo, stiže u crnu Goru sljedeće sedmice.

Пратите нас на

Коментари7

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније