Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

D.B.

09. 07. 2024. 09:37 >> 09:43

uoči meča sa španijom

Dešan: Pred nama je veliki izazov i duel sa vrhunskim timom

Selektor fudbalske reprezentacije Francuske Didije Dešan rekao je da će kapiten ekipe Kilijan Mbape, uprkos lošoj formi na Evropskom prvenstvu, dati sve od sebe da bude na najboljem niovu u predstojećoj polufinalnoj utakmici protiv Španije.

Taktički besprijekorni, spremni na nadmudrivanje u svakoj akciji, Francuzi se nadaju da na krilima za sada tihog Kilijana Mbapea mogu pokazati, ili dokazati, svoju neumoljivost i doći u borbu za treći naslov prvaka Evrope.

"Uvjeren sam da je Kilijan, u svojoj glavi, kao i svi ostali igrači, od početka u punoj brzini", rekao je Dešan.

Mbape, koji je slomio nos u prvoj utakmici u Njemačkoj, nedavno je priznao da na turniru ne igra onako kako se očekuje. On je postigao jedan gol, iz jedanaesterca, promašio je nekoliko izglednih prilika, a u četvrtfinalu protiv Portugala, tražio je da bude zamijenjen uoči drugog produžetka.

„Izlazio je iz skoro 110 minuta igre, već u produžetku je bilo malo komplikovano za njega, pa nema svrhe, čak iako je Kilijan, da ostaje u igri ako nema dovoljno fizičke snage“, naveo je Dešan..

Francuski reprezentativac Adrijen Rabio rekao je da se igrači podržavaju među sobom.

„Tačno je da su Antoan (Grizman) i Kilijan malo manje svježi. Ali mi smo tu da ih poguramo. Mi smo 100 odsto uz njih, oni su igrači koji mogu da unesu promjenu u svakom trenutku, imaju nešto dodatno. Biće nam potrebni do kraja, posebno da uđemo u finale i pobijedimo“, naveo je Rabio.

Francuska je u osmini finala EP savladala Belgiju rezultatom 1:0, a u četvrtfinalu je poslije boljeg izvodjenja penala bila bolja od Portugala 5:3.

"Pred nama je veliki izazov i duel sa vrhunskim timom. Španija ima fantastičan vezni red, sa Rodrijem u čijim su rukama ključevi igre - ima moć da kontroliše utakmicu baš onako kako želi. Nema dileme da je Španija do sada pokazala najviše, bila je impresivna, ali sve to sada mora da ponovi ako želi da nas eliminiše", rekao je selektor Francuske Didije Dešan.

 

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније