Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Vijesti

18. 06. 2024. 15:08 >> 15:08
Čitaj mi:

Stvari koje su oblježile jučerašnji dan na EURU

Uspavani Englez, sumrak favorita, polomljen nos Mbapea

Četvrti dan Evropskog prvenstva u fudbalu donio je mnogo zanimljivh scena, fudbalskih iznenađenja, ali i povreda možda i prve zvijezde turnira Kilijana Mbapea, koji će srećom najvjerovatnije nastaviti nastup za "trikolore".

Dan na EURU je počeo viralnim snimkom jednog engleskog navijača, koji se probudio u četiri ujutro na Šalke areni, gdje se snimkom javio da je zaspao nakon meča Engleske i Srbije, koji je njegova reprezentacija dobila sa 1:0.

Da li je bilo pretjeranog konzumiranja piva, ili nedostatak uzbuđenja od same utakmice (najmanje kombinovano šuteva od 1980. godine), navijač je postao pravi hit na društvenim mrežama.

Rumunija je prije jučerašnje utakmice imala samo jednu pobjedu u istoriji svojih nastupa na Evropskim prvenstvima, kada su na EURU 2000. slavili protiv Engleske sa 3:2.

Niko nije davao "trikolorima" previše šanse prije duela sa Ukrajinom, ali su oni zadivili Evropu nevjerovatnom energijom, ali i organizivanošću i na kraju su ubjedljivo savladali Ukrajinu sa 3:0.

Pogledajte sa kojom energijom je utakmicu prenosio rumunski komentator.

Međutim "iznenađenje dana" Rumunima su ukrali Slovaci koji su juče šokirali Belgiju i dobili je sa 1:0.

Prije utakmice Belgija je bila treća reprezentacija na FIFA rang listi dok je Slovačka bila 48. Gledajuću upavo rangiranje ovo je najveća razlika koju je neka ekipa imala u istoriji EURA a da je zapravo dobila meč.

Nisu svi ipak blagonakolono gledali na jučerašnju utakmicu Slovačke i Belgije.

Bivši engleski reprezentativac, danas novinar Geri Lineker nije gledao blagonakolno na neke VAR odluke, pogotovo kod drugog gola Belgije koji je poništen nakon igranja rukom Opende.

Liniker je svoj stav iznio i na svom profulu na društvenoj mreži X.

Ngolo Kante, pomalo zaboravljeni francuski vezni fudbaler, od kad je prešao u Saudisjku ligu je oduševio fudbalsku javnost svojim izdanjem protiv Austrije.

Nema tog dijela terena koji Kante nije pokrio sinoć, a i u napadu je bio sjajan, kontola lopte, pasovi, 33-godišnji fudbaler očigledno ima još dosta toga da pruži francuskoj reprezentaciji.

I na kraju, pred sam kraj posljednje utakmice povreda nosa Kilijana Mbapea. Nova zvijezda Real Madrida je navodno morala hitno na operaciju u Diseldorfu.

Mbape je stigao i da se našali, pošto je svoje pratioce na društvenoj mrežu X pitao koju masku da nosi.

Bio bi pravi hit da se pojavi u masci Mikelanđela iz čuvene crrtane serije "Nindža kornjače" budući da su ga saigrači iz bivšeg kluba PSŽ već ranije "prozivali" za sličnsost sa kultnim likom.

 

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније