Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

О.З.  [ Beta ]

05. 11. 2022. 22:33 >> 22:32
5

"KFOR SPREMAN DA INTERVENIŠE"

NATO pozvao Beograd i Prištinu na uzdržanost

Zamjenik generalnog sekretara NATO-a Mirčea Džoana pozvao je večeras Beograd i Prištinu na uzdržanost i sprečavanje širenja napetosti.

"I Beograd i Priština moraju da pokušaju da pokažu uzdržanost i da spriječe eskalaciju (napetosti)", napisao je Džoana na Tviteru i dodao da je sa specijalnim predstavnikom Evropske unije (EU) za dijalog Kosova i Srbije Miroslavom Lajčakom razgovorao o "napetoj situaciji na sjeveru Kosova".

Džoana je rekao da Kfor ostaje u budnosti i spreman da interveniše u slučaju da stabilnost bude ugrožena.

Predsjednik Srske liste Goran Rakić rekao je danas da politički i institucionalni predstavnici srpskog naroda sa sjevera Kosova napuštaju sve kosovske institucije - Skupštinu, vladu, kao i četiri opštine i organe pravosuđa i policije na sjeveru Kosova.

Predstavnici Srba sa Kosova odlučili su da napuste sve kosovske institucije u znak protesta zbog posljednjih odluka premijera Kosova Aljbina Kurtija među kojima je i smjena komandira policije za sjever Kosova Nenada Đurića.

Lajčak je u petak uveče u Beogradu razgovarao sa predsjednikom Srbije Aleksandrom Vučićem i tada pozvao na uzdržanost, a sastanak je održan u svjetlu povećanja tenzija između Beograda i Prištine zbog neslaganja oko obavezne preregistracije vozila sa srpskim registarskim tablicama na Kosovu.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније