Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ rtcg.me ]

07. 08. 2023. 19:50 >> 21:04
6

ZBOG BURKINIJA OTJERANI SA PLAŽE

Tužilaštvo o slučaju u Baru: Nema elemenata krivičnog djela

Državne tužiteljke u Osnovnom državnom tužilaštvu u Baru i Višem državnom tužilaštvu u Podgorici ocijenile su da u radnjama vlasnika privatne plaže u Baru, koji je otjerao maloljetnu djevojku i njenu familiju s plaže zbog nošenja burkinija, nema elemenata bića bilo kog krivičnog djela za koje se gonjene preduzima po službenoj dužnosti, saopšteno je Portalu RTCG iz Uprave policije.

Na društvenim mrežama danas je objavljen snimak, a mediji su objavili da je maloljetna I.A. došla na jednu plažu u Baru odjevena u burkini, kupaći kostim muslimanki s hidžabom, nakon čega je njoj i njenoj porodici prišao zakupac plaže koji je na uvredljiv način tražio od njih da napuste plažu.

Policija saopštava da je u službene prostorije Odjeljenja bezbjednosti Bar juče oko 20.45 sati došao S.A. (45) koji je prijavio da je njegovu kćerku vrijeđao vlasnik ugostiteljskog objekta "Rocky Beach", u mjestu Utjeha u Baru, D.Đ. (64) i da zbog, kako su naveli iz policije, navodnih pravila plaže nije dozvolio da uđe na plažu u burkini kupaćem.

“O događaju su obaviještene državna tužiteljka Osnovnog državnog tužilaštva u Baru, kao i državna tužiteljka u Višem državnom tužilaštvu u Podgorici koje su se izjasnile da u navedenim radnjama nema elemenata bića bilo kog krivičnog djela za koje se gonjenje preduzima po službenoj dužnosti", kazali su nam iz UP.

Dodali su da će policijski službenici Odjeljenja bezbjednosti Bar postupati po prijavi.

“Nakon prikupljanja svih potrebnih obavještenja, ukoliko se utvrdi da u radnjama postoje elementi bića prekršaja, biće pokrenut prekršajni postupak”, saopštili su iz UP.

 

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније