Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

А.М.

20. 04. 2023. 12:22 >> 16:54
4

MINISTARSTVO SE OGLASILO

Policija da istraži kako su testovi stigli do đaka

Eksterno testiranje iz matematike za polumaturante, koje je trebalo da počne danas u 12 časova odloženo je jer su testovi stigli do đaka prije polaganja.

U mejlu koji je Ispitni centar poslao direktorima osnovnih škola, navodi se da je došlo do nepoštovanja procedura i mjera koje se moraju ispoštovati radi očuvanja tajnosti testova, te da je iz tog razloga testiranje odloženo.

"O drugom terminu održavanja provjere znanja iz matematike bićete naknadno obaviješteni", navodi se u mejlu.

Ministarstvo prosvjete Crne Gore saopštilo je da je po odluci JU Ispitni centar, za danas zakazana provjera znanja iz matematike za učenike IX razreda osnovnih škola, nije održana.

”Naime, Ispitni centar je utvrdio da nisu ispoštovane procedure i mjere koje se moraju preduzeti radi očuvanja tajnosti testiranja u školama. O svemu navedenom obaviještena je Uprava policije i očekujemo brze rezultate istrage”, poručuju iz Ministarstva prosvjete.

Ministarstvo prosvjete će, kako kažu, u saradnji sa Ispitnim centrom stvoriti formalno-pravne pretpostavke da se eksterna provjera znanja iz matematike na kraju trećeg ciklusa osnovne škole obavi u terminu koji će biti prihvatljiv za sve osnovne škole, što podrazumijeva i izmjenu Školskog kalendara. 

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније