Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

30. 01. 2023. 19:20 >> 08:18
2

TUŽILAČKI SAVJET ODLUČIO

U trci za VDT-a tri kandidata

Troje kandidata za vrhovnog državnog tužioca Maja Jovanović, Suzana Mugoša i Milorad Marković ući će u zvaničnu trku za najvažniju funkciju u tužilačkoj organizaciji.

Tužilački savjet prihvatio je formalno-pravno sve tri kandidature, nakon što je na sjednici 25. januara konstatovano da kandidati Mugoša i Marković nijesu dostavili uvjerenje o državljanstvu.

Ipak predlog da se odbace te kandidature, na današnjoj sjednici nije dobio većinu.

“Na sjednici Tužilačkog savjeta, kojom je predsjedavao zamjenik predsjednice Tužilačkog savjeta Nikola Samardžić, nije donijeta odluku o odbacivanju  prijava kandidata na javni poziv za izbor Vrhovnog državnog tužioca”, navodi se u saopštenju TS.

Takođe, donijet je zaključak da Sekretarijat Tužilačkog savjeta sačini listu kandidata, i  istu shodno odredbama Zakona  o Državnom tužilaštvu dostavi proširenoj sjednici Vrhovnog državnog tužilaštva na dalji postupak.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније