Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

[ M.L.B. ]

14. 06. 2023. 17:16 >> 06:31

IZBOR PREDSJEDNICE VRHOVNOG SUDA

Vučković: Od kandidature ne odustajem, svako da radi svoj posao

Kandidatkinja za predsjednicu Vrhovnog suda Crne Gore Vesna Vučković poručila je da neće odustati od prijave na tu funkciju, a nakon što danas Sudski savjet nije obavio intervju sa njom, dok sjednica je odgođena za 3. jul.

Sjednica Sudskog savjeta je odgođena zbog dopisa ASK-a.

Agencija za sprečavanje korupcije utvrdila je da je javna funkcionerka, sutkinja Vesna Vučković prekršila član 23 stav 2 Zakona o sprečavanju korupcije, jer u izvještaju o prihodima i imovini za 2020. godinu nije unijela tačne i potpune podatke, na način što je prijavila prihod manji za 703 eura, a na ime supruga prihod manji za 403 eura.

To se navodi u zvaničnoj odluci Agencije koja je objavljena 12. juna na sajtu ove institucije, uz napomenu da je ASK sprovela sve provjere i utvrdila činjenice i okolnosti za donošenje pravilne i zakonite odluke, koji su potvrdili da Vučković nije dala tačne podatke.

Vučković je danas novinarima saopštila da svaki organ treba da radi svoj dio posla, da se ispitaju navodi ASK-a, da se izvrši inspekcijski nadzor i da se, kako kaže, uvrdi da li je bilo nepravilnosti ili ne.

“Neka svako radi svoj dio posla. Što se tiče dopisa ASK-a radi se o postupku koji je iz 2021. i koji je obustavljen zbog zastarjelosti krivičnog gonjenja odnosno prekršajnog postupka jer se ASK nije odazivao po pozivu suda u jednom kontradiktornom postupku. Ja poštujem šta su oni donijeli. Ja imam pravo na odluku kojom su utvrdili povredu zbog navodnog neprijavljivanja 703 eura svoje plate, svog dijela i od mog supruga 403 eura, ali neka svaki organ odradi svoj dio posla mislim da je to najčistije, doći ćemo do istine”, kazala je Vučković.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније