Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J.

13. 02. 2024. 16:21 >> 16:20
Čitaj mi:

"BANK OF AMERICA"

Globalni investitori optimistični

Globalni ulagači ovog mjeseca su u najvećem porastu u dvije godine i više ne očekuju recesiju, jer raste povjerenje u otpornost temeljne ekonomije, pokazalo je istraživanje Bank of America.

Menadžeri fondova s ukupnom imovinom od 568 milijardi USD smanjili su gotovinu na 4,2 odsto sa 4,8 odsto i podigli globalne alokacije dionica na najviši nivo u dvije godine, pokazao je izvještaj.

Ovo je prvi put od aprila 2022. da su upravljači fondova odustali od poziva na recesiju, prenosi SEEbiz.

"Očekivanja za snažnu makroekonomiju i izostanak recesije drže ulagače u taboru "mekog slijetanja" na 65 odsto, s vjerovatnoćom "tvrdog slijetanja" koja se smanjuje na samo 11 odsto", rekao je BoA.

Najbrže rastuća kategorija je scenari "bez slijetanja".

Anketa je pokazala da 19 odsto sada predviđa da neće doći do pada privrede, u odnosu na sedam odsto u januarskoj anketi.

Oko 65 odsto prognozira meko prizemljenje za ekonomiju, a 11 odsto predviđa tvrdo prizemljenje. Prošlog mjeseca, 79 odsto je predvidjelo izglede za meko slijetanje ili bez njega, dok je 17 odsto pozvalo na tvrdo slijetanje.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније