Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.B. [ B92 ]

19. 12. 2023. 12:54 >> 13:04
Čitaj mi:

PUTIN

"Zapad više ne skriva svoju agresivnost, Rusija ne odustaje"

Predsjednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Rusija neće odustati od ciljeva "specijalne vojne operacije".

"Zapad ne odustaje od svoje strategije obuzdavanja Rusije i svojih agresivnih ciljeva u Ukrajini. Ali, mi takođe nećemo odustati od svojih ciljeva specijalne vojne operacije", istakao je Putin na proširenom sastanku odbora Ministarstva odbrane.

Prema njegovim riječima, ruske snage imaju inicijativu i rade ono što smatraju potrebnim, prenosi RIA Novosti.

On je ocijenio da Ukrajina trpi velike gubitke i da je u velikoj mjeri potrošila svoje rezerve, pokušavajući da svojim, kako je rekao, "pravim gospodarima, pokaže bar neke rezultate svoje takozvane kontraofanzive".

Putin je ponovio da Zapad nastavlja da vodi hibridni rat protiv Rusije, da snabdijeva Ukrajinu obavještajnim informacijama u realnom vremenu i dostavlja joj oružje.

Dodao je da je u sukobu u Ukrajini srušen mit o neranjivosti zapadne vojne tehnike.

Prema ocjeni Putina, Zapad više ne skriva svoju agresivnu prirodu.

"Agresivna priroda bloka više se ne krije iza odbrambenih formulacija. Doktrinarni dokumenti SAD direktno sadrže tvrdnje o globalnoj superiornosti", rekao je Putin.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније