Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

РТС [ R.B. ]

04. 12. 2023. 16:23 >> 16:23

OPADANjE NATALITETA

Kim Džong Un: Žene, rađajte djecu

Sjevernokorejski lider Kim Džong Un poručio je da je neophodno uhvatiti se u koštac sa opadanjem nataliteta u toj izolovanoj zemlji i pozvao sunarodnice da rađaju djecu. Taj izazov je, kaže, poput "upravljanja domaćinstvom".

O borbi za natalitet Kim Džong Un je govorio tokom skupa posvećenog majkama u Pjongjangu, prenosi državni mediji KCNA.

"Sprečavanje opadanja nataliteta i dobra briga o djeci su naše kućne obaveze koje moramo da obezbijedimo tokom rada sa majkama", rekao je Kim.

Populacioni fond Ujedinjenih nacija procjenjuje da je od 2023. godine stopa fertiliteta, odnosno prosječan broj djece koju je rodila žena u Sjevernoj Koreji, iznosio 1,8, usred produženog pada stope tokom posljednjih decenija.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније