Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

A.M. [ N1 ]

22. 06. 2022. 09:17 >> 09:14

U SENATU

Demokrate i republikanci zajedno predstavili nacrt zakona o oružju

Američki senatori, predstavnici obije stranke, predstavili su nacrt zakona o ograničavanju pristupa vatrenom oružju. Ovaj tekst „koji podržavaju članovi obije stranke je korak naprijed i spasiće živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban“, rekao je Čak Šumer, vođa demokrata u Senatu.

Poslanici su rekli da će vjerovatno prvo proceduralno glasati o paketu u utorak uveče, nakon što su premostili razlike u pitanjima koja uključuju pobačaj, zakone o crvenoj zastavi (znak za uzbunu) i porodičino nasilje.

"Vjerujem da ćemo ove nedelje doneti zakon koji će postati najznačajniji dio zakonodavstva protiv nasilja oružjem koje je Kongres usvojio u 30 godina. Ovo je napredak. I što je još važnije, to je dvostranački napredak", kazao je senator Kris Marfi, vodeći demokrata u pregovorima.

"Ovaj dvostranački zakon o bezbjednosti oružja je napredak i spasiće živote. Iako to nije sve što želimo, ovaj zakon je hitno potreban", rekao je Šumer, vođa većine u Senatu.

Šumerov republikanski kolega, vođa manjine Mič Mekonel, opisao je zakon kao "paket zdravog razuma" u izjavi u kojoj obećava vlastitu podršku.

Budući da je Senat od 100 mjesta ravnomerno podijeljen, za usvajanje zakona trebaće podršku najmanje 10 republikanaca.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније