Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

Klix.ba [ B.B. ]

04. 04. 2022. 08:36 >> 08:38
3

KAČINJSKI POZVAO

SAD da rasporedi nuklearno oružje u Poljskoj

Zamjenik premijera Poljske Jaroslav Kačinjski izjavio je da je Poljska otvorena za ideju da Sjedinjene Američke Države rasporede taktičko nuklearno oružje na njenoj teritoriji. Pozvao je Vašington da pošalje više vojske u Evropu.

Kačinjski koji je i lider vladajuće partije u Poljskoj, Stranke zakona i pravde, pozvao je NATO da uradi više u Ukrajini. Da tamo rasporedi mirovnu misiju i isporuči oružje koje je Ukrajina tražila.

Takođe, zamjenik poljskog premijera je u intervju koji dao njemačkom listu "Welt Am Sonntag" iskazao svoje nezadovoljstvo politikom Njemačke prema ratu u Ukrajini.

Pozvao je da se istočno krilo NATO saveza zaštiti više nego ikad ranije i da SAD rasporedi dodatnih 50.000 svojih trupa u NATO zemlje istočne Evrope.

Prema njegovim riječima, najjači odvraćanje Rusije od daljih napada na Evropu jesu američki vojnici.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније