Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta; Objavila: J.B.Č. ]

09. 04. 2019. 09:35 >> 10:40
1

IRANSKI PREDSJEDNIK

"Vašington je na čelu međunarodnog terorizma"

Iranski predsjednik Hasan Rohani danas je optužio Sjedinjene Američke Države (SAD) da su "na čelu međunarodnog terorizma".

Izjava je uslijedila nakon jučerašnje odluke SAD-a da označi iransku Revolucionarnu gardu kao "stranu terorističku organizaciju".

Rohani je rekao da je Revolucionarna garda "od svog nastanka uključena u borbu protiv terorizma".

Iranske vlasti su i sinoć reagovale na odluku Vašingtona saopštivši da SAD smatraju "zemljom sponzorom terorizma".

Revolucionarna garda je paravojna organizacija formirana u vrijeme Islamske revolucije u Iranu 1979. godine da brani novu vladu te zemlje. Odgovorna je jedino vrhovnom lideru Irana i djeluje nezavisno od regularne iranske vojske.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније