Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Objavio: O.Z. ]

22. 05. 2018. 12:11 >> 12:02

USKORO ZA VOLANOM

Saudijke se spremaju za vožnju

Žene u Saudijskoj Arabiji deli samo nekoliko nedjelja od sticanja prava na vožnju i pripreme za veliki dan uveliko su u toku. Dok neke od njih i dalje uzimaju časove vožnje, ima onih koje su već odabrale svoj automobil i jedva čekaju da pritisnu papučicu za gas.

Za samo mjesec Saudijke će moći legalno da sjednu za volan. U međuvremenu, na sajmu automobila namijenjenom isključivo novim vozačima, dame su dobile šansu da se pripreme za vožnju, prenosi Glas Amerike.

“Veoma sam srećna i želim da pogledam automobile, dostupne modele, istražim koji mi najviše odgovara, kolika je cijena i koje su opcije”, rekla je Nisri Sulejmani, jedna od posjetiteljki sajma.

Kako bi unaprijed iskusile delić onoga što ih očekuje mnoge žene odlučile su se za simulatore vožnje.

"Poboljšanje mobilnosti žena, pružanjem pristupa sopstvenom vozilu, dobrodošao je potez", rekla je jedna Saudijka.

Za svakog posjetioca ili posjetiteljku sajma instruktori su pripremili osnovni kurs iz vožnje, kako bi ih upoznali sa saobraćajnim pravilima.

“Kunem vam se, osjećaj je nevjerovatan, ali najvažnije je imati hrabrosti i ukloniti bilo kakav strah. Jako sam srećna”, objasnila je polaznica škole Lama Al Sabag.

U dekretu objavljenom prošlog septembra, kralj Salman izdao je naredbu da ukida zabranu vožnje za žene, koja stupa na snagu u junu. Prema izvještajima, ova odluka mogla bi donijeti Saudijskoj Arabili devet miliona novih vozača i podići prodaju vozila za 20 odsto.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније