Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.Č.J. [ Beta ]

26. 04. 2024. 11:57 >> 12:15
Čitaj mi:

i ranije hapšeni

U Grčkoj uhapšena dvojica provalnika Srba iz bande "Pink Panter"

U Grčkoj su uhapšena dvojica Srba, provalnika u zlatare koji su i ranije bili hapšeni kao članovi grupe "Pink panter", ali su uspjeli da ostanu na slobodi.

Oni su najmanje od decembra 2023. godine do hapšenja poslije nedavne akcije pljačkali juvelirnice u centru Atine u koje su ulazili noću, probijajući spoljne zidove zgrada, a snimljeni su kamerama za obezbjeđenje, prenijela je danas RTV SKAI i objavila te snimke.

U posljednjim akcijama su ukupno opljačkali nakita za 315.000 eura, a istražuje se i njihovo učešće u drugim akcijama.

Objavljeno je samo da su uhapšeni Srbi i da jedan ima 53 godine, a drugi 50.

SKAI piše da je banda "Pink panter" čiji su pripadnici iz zemalja Balkana, "dobro strukturisana i visoko aktivna transnacionalna kriminalna organizacija" kojom se dugo bave INTERPOL i EUROPOL. Uglavnom kradu iz zlatara, a vrše i razbojništva, primjenjuju razne metode u zavisnosti od vještina, tehnike i sposobnosti svojih pripadnika specijalizovanih za zemlju u kojoj djeluju.

Najčešće su u svakoj zemlji u malim nezavisnim grupama, u kojima su samo sunarodnici iz Srbije, Crne Gore i drugih zemalja. U zemlji u kojoj djeluju imaju prebivalište. To su "profesionalni kriminalci" koji detaljno izviđaju cilj i prije napada ga danima nadziru.

Za kretanje koriste falsifikovana dokumenta, putuju odvojeno različitim prevoznim sredstvima da bi izbjegli mogućnost da budu zajedno uhapšeni. Koriste ili vozila sa stranim registarskim tablicama iz raznih zemalja, ili vozila iz zemlje u kojoj djeluju, registrovana na imena ljudi bez krivičnog dosijea.

Pripadnici grupa "Pink pantera" većinom imaju veliko iskustvo s konkretnim akcijama kakve planiraju da izvedu i metodima koje namjeravaju da primijene i to su mahom osobe kojima se vlasti već bave.

Oni mnogo ranije identifikuju ciljne prodavnice, obave nadzor, izrade plan akcije i usmjere se na određen nakit i zlato. Pretpostavlja se da imaju mrežu za slanje i prodaju ukradenih predmeta uz veliku finansijsku korist, zaključuje SKAI.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније