Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

M.M. [ Beta ]

19. 03. 2024. 09:31 >> 09:31
Čitaj mi:

STEJT DEPARTMENT

Blinken će ove nedjelje posjetiti Saudijsku Arabiju i Egipat

Državni sekretar SAD Entoni Blinken posjetiće Saudijsku Arabiju i Egipat ove nedjelje, najavio je danas Stejt department.

Nešto ranije Bijela kuća je objavila da će Izrael poslati tim zvaničnika u Vašington radi diskusije o planiranoj ofanzivi na Rafu na jugu Pojasa Gaze.

Blinken je nekoliko puta posjetio region Bliskog istoka od napada Hamasa 7. oktobra 2023. na jug Izraela, koji su izazvali rat u Gazi.

Tokom posjete Filipinima Blinken je danas rekao da će se sastati sa najvišim egipatskim i saudijskim liderima da bi razgovarao o trajnom regionalnom miru.

Obezbjeđenje više humanitarne pomoći Gazi i poslijeratno planiranje biće takođe tema razgovora tokom Blinkenove posjete.

Blinken je u Manili ocijenio da je humanitrna pomoć potrebna za "sto procenata stanovnika Gaze" i dodao da je apsolutna dužnost Izraela da da prioritet onima kojima je ta pomoć očajnički potrebna, prenijle su agencije.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније