Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

14. 02. 2018. 12:32 >> 12:31

OSUMNJIČEN ZA MITO

Netanjahu:Neće biti prijevremenih izbora

Premijer Izraela Benjamin Netanjahu odgovorio je danas na preporuke policije da se protiv njega podignu optužnice za mito u dva slučaja, ocijenivši da je policijski dokument "neobjektivan, ekstreman i pun rupa - kao švajcarski sir".

 


 

On je ocijenio da je njegova vladajuća koalicija stabilna i rekao da nema namjeru da pozove na prijevremene izbore, uprkos zahtjevima opozicije da podnese ostavku.

Netanjahu je posebno kritikovao lidera opozicione partije centra Ima budućnosti (Ješ atid) Jaira Lapida, nekadašnjeg ministra finansija koji je, kako se pokazalo, bio ključni svjedok u jednom slučaju.

"Lapid izgleda drži ključ (istrage), isti onaj Lapid koji je objavio da će me srušiti", izjavio je Netanjahu, prenijeli su izraelski mediji.Netanjahu je od početka istrage tvrdio da ništa loše nije učinio je i da “neće biti ničega jer nema ničega”.

Netanjahuova konzervativna partija Likud je kritikovala policijske preporuke da premijer bude optužen, a članovi opozicije su ih označili kao njegov kraj.

Osumnjičen je da je primao skupe poklone od bogatih pristalica u zamjenu za promovisanje njihovih interesa i da se dogovarao s izdavačem tiražnog izraelskog lista da povoljnije izvještava o njemu u zamjenu za smanjenje uticaja konkurentskog dnevnika.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније