Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

B.B. [ Beta ]

01. 04. 2024. 23:00 >> 22:59
Čitaj mi:

Izraelski premijer

Netanjahu najavio zabranu emitovanja televizije Al Džazira

Izraelski premijer Benjamin Netanjahu objavio je danas da će zabraniti emitovanje televizije Al Džazira u Izraelu, ubrzo poslije izglasavanja zakona u Parlamentu koji mu daje ovlašćenje da to uradi.

"Teroristička televizija Al Džazira neće više emitovati program u Izraelu. Imam namjeru da djelujem odmah u saglasnosti sa novim zakonom da prekinem aktivnosti te televizije", napisao je Netanjahu na društvenoj mreži X.

On je ovo izjavio ubrzo poslije današnjeg glasanja u Knesetu kada je odobren zakon koji dozvoljava da se u Izraelu zabrane strani mediji koji nanose štetu bezbjednosti države, tekst koji je uperen protiv te katarske televizije.

Zakonom se daje mogućnost premijeru da zabrani emitovanje određene televizije, ali i da zatvori njene kancelarije u Izraelu.

Netanjahu optužuje Al Džaziru da je "organ propagande Hamasa" i da je aktivno učestvovala u masakru od 7. oktobra.

Izraelska vojska više puta je optužila novinare Al Džazire da su "teroristički agenti" povezani sa islamističkim palestinskim pokretom Hamas i njegovim saveznikom Islamskim Džihadom u Gazi.

Al Džazira žustro negira te optužbe Izraela i optužuje Izrael da sistematski cilja njene zaposlene u pojasu Gaze.

Šef biroa Al Džazire u toj palestinskoj teritoriji Vale al Dahduh ranjen je u izraelskom udaru u decembru u kome je ubijen snimatelj te televizije, čije sjedište je u Kataru.

Bijela kuća je ocijenila danas "zabrinjavajućom" moguću zabranu televizije Al Džazira u Izraelu što je izraelski premijer obećao da će sprovesti odmah.

Portparolka Bijele kuće Karin Žan-Pjer je na pitanje novinara odgovorila da bi takva jedna odluka bila "zabrinjavajuća" i dodala da SAD "vjeruju u slobodu medija".

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније