Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Blic,Rojters,I.Š. ]

13. 01. 2018. 13:10 >> 12:37
3

RAKETNI ŠTIT

Sa Krima uperen "S-400" ka Ukrajini

Rusija je danas na Krim postavila novu jedinicu projektila zemlja-vazduh "S-400".

 

 

 

Ruska novinska agencija RIA Novosti navodi da će nova jedinica biti stacionirana kod grada Sevastopolja i da će kontrolisati vazdušni prostor iznad granice sa Ukrajinom.

Ruski vojni zvaničnik Viktor Sevostjanov istakao je da novi protivvazdupšni sistem može biti spreman za dejstvovanje za manje od pet minuta.

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da sistem "S-400", poznat kao "Trijumf" može da gađa mete u vazduhu u dometu od 400 kilometara i balističke projektila na razdaljini od 60 kilometara.

Sistem je u upotrebi ruske vojske od 2007. godine.

Пратите нас на

Коментари3

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније