Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

13. 12. 2017. 08:42   >>  08:09

POLJSKI PREMIJER

Moravjecki:Poljska je dio evropske slagalice

Poljski premijer Mateuš Moravjecki izjavio je danas da se Poljska "uklapa u evropsku slagalicu" i da joj treba dozvoliti da brani sopstvene interese i karakter iako je članica Evropske unije (EU).

 

 

 

Moravjecki je rekao u svom prvom obraćanju poljskom parlamentu da se njegova zemlja protivi "podjeli Evrope na bolje i gore" i dodao da to "nije u redu"."Draga Evropo, poljski dio se savršeno uklapa u evropsku slagalicu, ali ne smije biti stavljen na silu ili na pogrešno mjesto". kazao je on.

Moravjecki je juče položio zakletvu, a ministri u njegovoj vladi biće isti kao u kabinetu njegove prethodnice Beate Šidlo.U Poljskoj je bilo spekulacija da će u Vladi odmah doći do personalnih promjena, ali to se nije desilo pošto su svi dosadašnji ministri, jedan po jedan, položili zakletve i potpisali izjave da će poštovati Ustav.

Moravjeckog, dosadašnjeg zamjenika premijera i ministra finansija, prošle nedjelje je za predsednika Vlade izabrao moćni šef vladajuće konzervativne stranke Pravo i pravda Jaroslav Kačinjski.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније