Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Svijet

[ Beta,I.Š. ]

01. 08. 2017. 13:55 >> 13:26

ZA UČEŠĆE U PUČU

U Turskoj počelo suđenje grupi od oko 500 ljudi

U Turskoj je danas počelo suđenje grupi od gotovo 500 ljudi osumnjičenih za učešće u pokušaju vojnog udara u julu 2016. godine.

 

 

 

Ukupno 486 osoba osumnjičeno je za učešće i veze s neuspjelim pučom koji se dogodio 15. jula 2016. godine. Suđenje se održava u specijalnoj sali zatvora u blizini Ankare.

Osumnjičenima se tereti da su organizovali puč u vojnoj bazi Akinči kod Ankare.Od osumnjičenih, 461 osoba se nalazi u pritvoru dok ih je sedam u bjekstvu a ostali su pušteni na privremenu slobodu.

Glavni osumnjičeni je bivši imam Fetulah Gulen koji se nalazi u SAD i čije je izručenje zatražila Turska. Gulen je u nekoliko navrata odbacio optužbe.

Oko 250 osoba je poginulo za vrijeme pokušaja vojnog udara, među kojima više od 20 pučista.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније