Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.B. [ N1 ]

19. 04. 2024. 16:43 >> 16:44
1

KAVOLI

Komandant NATO za Evropu: Pojačavamo snage na Kosovu i BiH

Vrhovni komandant NATO snaga za Evropu i zapovjednik evropske komande američke vojske Kristofer Kavoli izjavio je da je NATO donio odluku da pojača rezervne snage unutar misije na Kosovu (KFOR) i u Bosni i Hercegovini (EUFOR Altea).

„Nakon što smo uradili kompletnu reviziju KFOR-a došli smo do zaključka da nam treba, ne samo više snaga, nego i jače snage. Ovaj proces je u toku. Dovešćemo više teške opreme na teren, kao i više ljudi“, naveo je Kavol.

Kavol je to kazao na saslušanju pred Komitetom za oružane snage američkog Senata, koje je održano 11. aprila.

On je dodao da su pokrenute bar dvije fokusirane misije sa ciljem prikupljanja više informacija i boljeg razumijevanja dešavanja na Kosovu i u BiH.

Kavoli je ocijenio da etničke tenzije u Bosni i Hercegovini takođe imaju potencijal da eskaliraju i destabilizuju region Zapadnog Balkana.

Napomenuo je da aktivnosti Rusije na, kako je naveo, podsticanju napetosti između etničkih Bošnjaka, Srba i Hrvata imaju za cilj da oslabe zemlju i spriječe produbljivanje veza sa EU i NATO-om.

„Etno-nacionalistička politika sprečava Bosnu i Hercegovinu da usvoji preko potrebne političke, pravne i ekonomske reforme koje bi unaprijedile njene evroatlantske integracije“, istakao je američki general. 

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније