Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

A.J. [ Beta ]

06. 03. 2024. 19:16 >> 19:20
6
Čitaj mi:

VUČIĆ SAOPŠTIO

Brnabić kandidat za predsjednika Skupštine Srbije

Kandidat za predsjednika Skupštine Srbije biće Ana Brnabić, saopštio je predsjednik Srbije i član predsjedništva Srpske napredne stranke Aleksandar Vučić nakon sjednice predsjedništva. On je rekao i da će kandidat za gradonačelnika biti Aleksandar Šapić.

"Kada je riječ o mandataru za sastav vlade, predsjednik SNS-a Miloš Vučević zatražio je još sedam do deset dana za konsultacije", rekao je Vučić i dodao da će vlada biti formirana u najkraćem roku.

Vučić je posle sjednice predsjedništva rekao da je SNS na današnjoj sjednici detaljno analizirao situaciju u kojoj se zemlja nalazi, perspektive, tešku geopolitičku poziciju Srbije.

"Presudno je da očuvamo bezbjednost i mir i pomognemo narodu na Kosovu, a imamo informacije da nema napretka u razgovoru sa prišinskim političarima, ali tražićemo rešenja do poslednjeg trenutka. Govorili smo o investicijama, Vranje će u maju, početkom juna dobiti veliku fabriku, ogromna investicija u stotinama miliona eura, to je velika vijest", rekao je Vučić.

Bilo je riječi i o podizanju odbrambene industrije, u koju država mora dodatno da ulaže novac ako želi da opstane kao suverena i neutralna zemlja.

Pomenuo je i formiranje novog pokreta i rekao da se veliki pokret za narod i državu ne pravi zbog izbora i pozvao sve koji žele dobro Srbiji da se priključe.

Vučić je rekao i da ukoliko se sukobi u Ukrajini i drugim djelovima svijeta ne okončaju do maja, vjeruje da nastupaju najteža vremena za čovječanstvo i da predstoji "katastrofa neviđenih razmjera".

Funkcionerima SNS-a rekao je da mnogi od njih moraju da promijene svoje ponašanje i da budu ljubazniji prema građanima te da vode više računa o njihovim potrebama.

Пратите нас на

Коментари6

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније