Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B. [ Beta/NovaS ]

19. 12. 2023. 08:34 >> 08:58
8
Čitaj mi:

ŠTRAJK GLAĐU U RIK-U SRBIJE

Aleksić: Ovo nijesu izbori već klasična krađa

Lideri koalicije Srbija protiv nasilja Marinika Tepić i Miroslav Aleksić, počeli su u zgradi Republičke izborne komisije (RIK) štrajk glađu do, kako su najavili, ispunjenja zahtjeva za poništenje izbora u Beogradu.

Predstavnici te opozicione koalicije predali su u ponedjeljak RIK-u Srbije zahtjev za poništavanje izbora u glavnom gradu, tvrdeći da je pobjeda vladajuće Srpske napredne stranke (SNS) rezultat izborne krađe. Demonstranti koji su se okupili, na poziv opozicionih lidera, ispred RIK-a počeli su da se razilaze poslije četiri sata protesta, prenosi Radio Slobodna Evropa.

Aleksić: Krađa beogradskih izbora predstavlja vrhunac nepravilnosti izbornog procesa

Jedan od nosilaca izborne liste "Srbija protiv nasilja" Miroslav Aleksić rekao je danas da očekuje da će beogradski izbori biti ponovljeni i ocijenio da se u Beogradu dogodila izborna krađa koja predstavlja vrhunac svih nepravilnosti izbornog procesa.

On je zajedno sa Marinikom Tepić, koja je takođe nosilac te izborne liste, stupio u štrajk glađu i naveo da će ispred zgrade Republičke izborne komisije ostati do daljeg.

"Sinoć je Gradska izborna komisija odbila da na dnevni red stavi zahtjev liste 'Srbija protiv nasilja' o poništavanju izbora na nivou Beograda. Ovdje nema riječi o izborima, ovo je klasična krađa. Očekujemo da se priključe i druge političke organizacije, kao i da reguje međunarodna zajednica", rekao je Aleksić televiziji Nova S.

On je pozvao sve opozicione stranke da se priključe protestu i, kako je naveo, "očuvanju izbornog procesa", a novi protest najavio je za večeras u 18 časova.

"RIK je najveće izborno tijelo na funkciji i mogu da reaguju tako što će naše zahtjeve preusmjeriti na GIK. Ali očigledno nisu institucije te koje donose odluke. Jer ovde se radi i o krađi parlamentarnih izbora, kao i beogradskih", ocijenio je Aleksić.

Lideri opozicije ranije su predali primjedbe, dokaze i snimke koji, kako tvrde, dokazuju prekrajanje izborne volje građana.

"Predali smo sve ono što treba da vidi RIK kako je vršena brutalna krađa na izbornim mjestima, kako su dovoženi ljudi na glasanje", rekao je na protestu Aleksić.

Tepić je poručila da opoziciona koalicija neće priznati izborne rezultate u Beogradu jer su održani "mimo zakona".

Građani Srbije glasali su u nedelju na parlamentarnim, pokrajinskim i lokalnim izborima u 65 gradova i opština.

SNS je proglasila pobjedu na svim nivoima.

Пратите нас на

Коментари8

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније