Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

22. 04. 2021. 06:26 >> 06:26
11

DODIK TVRDI

"Protiv sam nezavisne Srpske, ako to znači sukob"

Srpski član Predsjedništva BiH i lider SNSD-a Milorad Dodik rekao je da su njegove izjave uvijek usmjerene na očuvanje mira i da niko u Republici Srpskoj ne želi da vodi političke procese koji bi rezultirali nasiljem.

Komentarišući poziv SDA zemljama članicama Upravnog odbora Savjeta za implementaciju mira (PIK) da mu uvedu sankcije zbog izjava kojim, kako kažu, “ugrožava Dejtonski mirovni sporazum”, Dodik je rekao da je čudno da oni koji prizivaju rat i govore o ratu sada pozivaju na uvođenje sankcija njemu i podsjetio da on već ima neke sankcije SAD.

"Mi iz Republike Srpske nikada nećemo inicirati bilo nikakvo nasilje, ali isto tako nijesmo ni glupi da se prepustimo ratnohuščačkim pozivima Bakira Izetbegovića i drugih koji na pogrdan način nazivaju cijeli narod i to u kontinuitetu", istakao je Dodik.

On je ocijenio da je očigledno da je SDA frustrirana nizom stvari i problema koje ima u Federaciji BiH, ali to je njihov problem.

"Mislim da treba razgovarati o BiH, o svim pitanjima i mogućnostima. Jedina nemogućnost jeste da bude sukoba u BiH. Ja sam i protiv nezavisne Republike Srpske ako to znači sukob. Za Republiku Srpsku kao samostalnu državu jesam ako ćemo do toga doći političkim procesom, a doći ćemo i to je ono što smeta ovima u Sarajevu koji pokušavaju svoje probleme u kantonima i cijeloj Federaciji koje se tiču i borbe sa pandemijom i nesposobnosti da nabave respiratore, vakcine… da prebace nama", rekao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније