Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

B.Č.J. [ Beta ]

25. 04. 2024. 19:14 >> 19:13
2
Čitaj mi:

Dodik

Vlada RS će 2. maja održati sjednicu u Srebrenici

Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će Vlada Republike Srpske (RS) 2. maja održati sjednicu u Srebrenici, gdje će biti prisutno kompletno entitetsko rukovodstvo.

Dodik je rekao da RS neće prihvatiti Rezoluciju o Srebrenici, o kojoj će se glasati na taj dan u Generalnoj skupštini UN, jer je, kako je naveo, laž sve što je u njoj napisano.

Dodao je da će, ako mu bude pružena prilika, odnijeti vijence u Memorijlani centar u Potočarima.

"Ako nam bude pružena prilika 2. maja ćemo odnijeti vijence u Potočare, ako to ne vrijeđa nikoga. Ne bojim se da bi mogao da prođem kao (predsjednik Srbije Aleksandar) Vučić, koji je došao da se pokloni žrtvama, izjavi saučešće, a dobio je kamen u glavu i niko za to nije odgovarao", rekao je Dodik, prenijela je Radio-televizija RS (RTRS).

On je naveo da RS "ne namjerava da stavlja u školske udžbenike priču o genocidu u Srebrenici" niti će obilježavati taj dan kao Međunarodni dan sjećanja, ali da je spremna da Bošnjake pozove na život u miru.

On je ponovio da se u Srebrenici nije desio genocid, ali jeste zločin, ocijenivši da će u Generalnoj skupštini UN vjerovatno više od 40 zemalja biti protiv Rezolucije o Srebrenici, a oko 80 uzdržanih, što je skoro dvotrećinska većina koja nije "za".

"Broj onih koji su 'za' je daleko manji od onih koji su protiv i uzdržani, što bi po važećem načinu odlučivanja u UN trebalo da znači da rezolucija nije dobila podršku. Međutim, to će Amerikanci, kao i uvijek, prilagoditi samo sebi", naglasio je Dodik.

On je ocijenio da je bošnjačko glasanje za prijem Kosova u Savjet Evrope, zajedno sa rezolucijom o Srebrenici, "udruženi poduhvat zlih namjera protiv srpskog naroda".

"Ako držite do BiH, kako možete glasati za Kosovo, ako BiH nije priznala Kosovo? Nije to stvar pojedinca, nije vlasništvo jednog čovjeka ili naroda, pa ne možete onda vi odlučivati... Priznali bi Kosovo, a ne bi Republiku Srpsku. Nećete? Pa šta hoćete", dodao je Dodik.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније