Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

14. 10. 2020. 21:24 >> 21:24

KOMPANIJA POSLUJE U CG

Oki Air zainteresovan za brend Adria Airways

Kompanija Oki Air zainteresovana da kupi brend bivše slovenačke nacionalne aviokompanije Adria Airways.

 

Godinu dana nakon što je slovenačka nacionalna aviokompanija Adria Airways proglasila bankrot nastavlja se saga sa rasprodajom njene imovine.

Nakon što je krajem septembra propao i drugi pokušaj da se proda brend Adria Airways, stečajnom upravniku se javila kompanija Oki Air sa željom da u direktnoj pogodbi preuzme ovo prepoznatljivo ime. U prvom pokušaju je tražena cena od 100.000 evra, a u drugom upola manje.

Oki Air je kompanija koja posluje u Crnoj Gori, Srbiji, Hrvatskoj i Sloveniji i pruža usluge aviokompanijama. Godinama je bila glavni prodajni agent i zastupnik aviokompanije Adria Airways na tržištima širom bivše Jugoslavije.

Adria Airways je ugašena 30. septembra 2019. nakon 58 godina postojanja. Slovenačka vlada je pokušala da pokrene novu nacionalnu aviokompaniju ali su svi pokušaji uspeli u nedostatku privatnog partnera. Operativna dozvola (sertifikat) kompanije (AOC) je za 45.000 evra prodata firmi Air Adriatica u vlasništvu biznismena Izeta Rastodera, ali je ovaj propustio rok da nabavi operativni avion kojim bi mogao da započne obavljanje saobraćaja. Zbog toga je slovenačka agencija za vazdušni saobraćaj 28. septembra donela odluku o produženju važenja Adrijinog sertifikata, koji će međutim ostati pod suspenzijom. Rastoderu je dat novi rok, do 31. marta 2021. da ispuni neophodne uslove. Nagađalo se da je on zainteresovan i za kupovinu brenda Adria Airways ali se na prva dva poziva za prodaju nije odazvao.

Пратите нас на

Коментари0

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније