Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Blic, Objavio: I. P. ]

02. 10. 2019. 08:40 >> 08:42
2

SLOVENAČKI PREMIJER

Rizično osnivanje nove državne avio-kompanije

Slovenački premijer Marjan Šarec izjavio je da bi osnivanje nove slovenačke državne avio-kompanije bilo vrlo rizično s obzirom na prethodna iskustva.

 

Ipak, Šarec kaže da je to jedna od opcija koje se razmatraju.

"Ići u to bez simulacija poslovanja takve kompanije za barem tri godine unaprijed bilo bi riskantno i bez smisla", rekao je Šarec uoči sastanka sa vrhom svoje vladajuće koalicije.

On je naveo i da će se alternativno rješenje, po kojem bi vlada subvencionisala međunarodne kompanije koje će se nakon stečaja Adrije pobrinuti da Ljubljana ne ostane bez vazdušnih linija sa važnim evropskim destinacijama, takođe pažljivo razmotriti nakon što se stave na vagu svi argumenti.

Slovenački premijer je ponovo kritikovao način poslovanja i dubioze u posrnuloj avio-kompaniji, koju je prethodna vlada za samo 100.000 eura prodala malo poznatom njemačkom fondu 4K Invest, a on zatim prodao avione u njenom vlasništvu i uzeo ih u zakup, zbog čega se dodatno neodgovorno zadužio.

Šarec smatra da bi spasavanje takvog vlasnika, da se vlada za to odlučila, značilo dodatno "razbacivanje" državnog novca i to u "vreću bez dna".

Prema njegovim riječima, Adrija je loše poslovala i dok je bila u državnom vlasništvu, ali je način na koji je prodata pokazao da privatizacija nije uvijek dobro rješenje.

Slovenačka avio-kompanija Adrija ervejz podnijela je u ponedjeljak zahtjev za bankrot i otkazala sve letove, a takav razvoj situacije je uslijedio nakon što je ovaj avio-prevoznik prošle nedjelje otkazao većinu letova zbog finansijskih problema.

Uprava ljubljanskog aerodroma ocijenila je da će sve prethodne letove koje je imala Adrija obnoviti u roku od godinu i po dana i da je u više pregovora o tome, kao i da se veoma angažovala sa više potencijalnih avioprevoznika koji su za to zainteresovani.

Пратите нас на

Коментари2

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније