Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Beta, Objavio: I. P. ]

20. 07. 2019. 11:50 >> 11:51
5

VUČIĆ SAOPŠTIO

Povećaće se pritisci da Srbija prizna Kosovo

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da će se u narednom periodu povećati pritisci da Srbija prizna nezavisnost Kosova.


"Iako ne piše nigdje u papirima EU da imamo obavezu da priznamo nezavisnost Kosova, ja vam sada kažem, pritisci će ići u smjeru da priznamo nezavisnost Kosova. Šta se iščuđavate, to vam ne kažem prvi put nego deseti, pošto ja razgovaram, ja znam o čemu pričam i ja znam ko mi govori svaki put o neophodnosti priznanja nezavisnosti Kosova, jer tobože Albanci neće biti ničim drugim zadovoljni", rekao je Vučić tokom obraćanja javnosti povodom ostavke kosovskog premijera Ramuša Haradinaja.

On je kazao da se više ne razgovara "o modelu dvije Njemačke", niti bilo čemu drugom već da se jedino traži od Srbije prizanje nezavisnosti Kosova.

"To ljudi u Srbiji treba da znaju", istakao je Vučić.

On je kazao i da kada pokušate da dobijete nešto za Srbiju onda se ti pritisci i iznutra i spolja povećavaju i dodao da su pritisci iznutra indukovani spolja.

Vučić je istakao da je za Srbiju važno da se vrati za pregovarački sto i da bi ukidanje taksi bio dobar signal, ali da je on sumnjičav po tom pitanju.

Пратите нас на

Коментари5

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније