Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

Objavio: F.R. [ Beta ]

24. 06. 2018. 20:57   >>  20:47 11

NAKON SASTANKA S TAČIJEM

Vučić: Dogovorili smo da probleme rješavamo u miru

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras u Briselu da je dogovoreno nekoliko važnih stvari za Srbe na Kosovu, među kojima da svi problemi moraju da se rješavaju u miru, uz međusobno poštovanje i garantovanje bezbjednosti i sigurnosti građana.

"To je veoma važna poruka za Srbe na Kosovu i Metohiji. To je veoma važna poruka za građane Srbije", rekao je Vučić za Radio-Televiziju Srbije poslije sastanka s predsjednikom Kosova Hašimom Tačijem i s visokom predstavnicom EU Federikom Mogerini u Briselu.

On je kazao da je to važno jer postoje pitanja na koja nema odgovor.

"Postavilo bi se pitanje: 'Pa šta ako u toku ljeta neko krene da zauzima sjever Kosova?'. Šta bi to bio naš odgovor? Da li bi naš odgovor bio vojni ili da imamo još jednu 'Oluju' ili 'Bljesak', kao što smo imali nekada. Politika Srbije mora da bude mnogo odgovornija od politike iz devedesetih i dvijehiljaditih godina", kazao je Vučić.

Navodeći da se "moraju sačuvati Srbi na njihovim ognjištima", Vučić je poručio da se istovremeno "ne smije dozvoliti da se događaju tragedije".

"Obezbijedili smo mir za naš narod, da niko ne gine", kazao je Vučić i istakao da je to "važna tekovina".

S druge strane, kazao je Vučić, u Briselu se razgovaralo i o pokušaju da se usredsrede na dijalog i pokažu da mogu da razgovaraju i počnu s rješavanjem otvorenih problema.

"Otvoreno smo razgovarali o mnogim pitanjima. Nisam pretjerani optimista, ali smo ta pitanja otvorili, što smatram veoma važnim", kazao je predsednik Srbije.

Vučić je kazao da želi da se pokuša da se kroz nastavak razgovora nađe rješenje, koje će biti racionalno, odnosno koje će odgovarati građanima Srbije i ukazati "respekt" i prema drugoj strani.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније