Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Društvo

B.Č.J.

25. 04. 2024. 19:44 >> 19:44
1
Čitaj mi:

ministarstvo odbrane

Vojska uklonila nereprezentativne objekte u centru Pljevalja

Vojska uklonila nereprezentativne objekte u centru Pljevalja, saopšteno je iz Ministarstva odbrane.

Radove na uklanjanju nereprezentativnih objekata koji se nalaze u blizini Doma Vojske u centru tog grada obišao je načelnik Generalštaba Vojske Crne Gore, brigadni general Zoran Lazarević, zajedno sa predsjednikom Opštine Pljevlja, Dariom Vranešom.

Kako je saopšteno iz Ministarstva odbrane, ovi napušteni objekti, koje Vojska ne koristi dugo godina, postali su nebezbjedni i predstavljali su potencijalne probleme za stanovnike Pljevalja ali i narušavali estetsku sliku ovog grada, zbog čega je ministar odbrane, u saradnji sa lokalnom samoupravom, prepoznao neophodnosti njihovog uklanjanja i naložio preduzimanje konkretnih koraka.

General Lazarević je istakao da je ovo važan doprinos uređenju centra Pljevalja i unapređenju bezbjednosti građana.

“Vojska Crne Gore je posvećena saradnji sa lokalnim vlastima u rješavanju ovakvih pitanja. Želimo da pokažemo odgovoran odnos i, prije svega, brzu reakciju ministra odbrane i nas iz Vojske ka apelima javnosti", naglasio je general.

Dodao je da se sa ovim na žalost ne rješavaju problemi sve prisutnije narkomanije i alkoholizma medju omladinom, i pozvao sve odrasle u Crnoj Gori da u ovom postupku prepoznaju molbu da se pomogne mladim ljudima.

“Nijesu djeca kriva što skoro nesmetano mogu da koriste droge, krivi su odrasli koji misle da to čine nečija drugo djeca i da ih zbog toga treba kažnjavati. Moramo se okrenuti oko sebe u porodici, u učionici, u kolektivu, na ulici i svuda i na svakom mjestu prepoznavati svoje dijete i posvećeno se suprotstaviti tom izazovu. Moramo te pojave nazvati pravim imenom i reći da se neka naša djeca drogiraju a ne da “uživaju opojna sredstva”, poručio je general Lazarević.

Uklanjanje nereprezentativnih objekata, kako se navodi u saopštenju, samo je jedan od koraka koje Vojska Crne Gore preduzima kako bi doprinijela sigurnijem životu građanki i građana.

"Ministarstvo odbrane i Vojska su otvoreni za saradnju u organizaciji edukativnih radionica, seminara i promociji zdravih stilova života i tu su da podrže svaku akciju lokalnih samouprava koje budu organizovane radi stvaranja zdravog ambijenta za odrastanje djece", navodi se u saopštenju.

Пратите нас на

Коментари1

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније