Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

[ Izvor: Anadolija, Objavio: I. P. ]

05. 02. 2018. 09:13 >> 09:19
4

PROTEST U BEOGRADU

"RTS je Vučićev razglas"

Predstavnici više opozicionih stranaka u Srbiji zatražili su sinoć na protestu ispred zgrade Radio-televizije Srbije (RTS) u Beogradu ostavke generalnog direktora Dragana Bujoševića, glavnog i odgovornog urednika informativnog programa Nenada Lj. Stefanovića, kao i predsjednika Upravnog odbora Vladimira Vuletića zbog "kontinuiranog kršenja zakona i blokade opozicije na javnom servisu".

 

Lider Demokratske stranke Dragan Šutanovac, kandidat za gradonačelnika Beograda i bivši gradonačelnik Beograda Dragan Đilas, predsjednici Narodne stranke Vuk Jeremić, Pokreta slobodnih građana Saša Janković, Nove stranke Zoran Živković, Socijaldemokratske stranke Boris Tadić, Levice Srbije Borko Stefanović, Pokreta za preokret Janko Veselinović, nosilac liste “Šta radite, bre - Marko Bastać” za beogradske izbore Marko Bastać - čije pristalice su došle na protest biciklima, kao i profesorka Srbijanka Turajlić i košarkaški trener u penziji Dušan Ivković bili su među više stotina okupljenih na protestu.

Nekadašnji novinar RTS-a i član Savjeta za kulturu Nove stranke Rade Radovanović je u ime okupljenih zatražio ostavke čelnika tog javnog servisa, istakavši da RTS ne predstavlja javni servis građana.

"Ovo nije javni servis, već Radio-televizijski razglas Aleksandra Vučića", dodao je on.

Okupljeni su u 19.30 u vrijeme emitovanja Dnevnika na RTS-u vikali "Ua" i "Ostavke", zviždali pištaljkama, među transparentima su se mogli vidjeti natpisi "Manje rasvete! Više prosvete!", "Dosta legalne pljačke", "Protiv nenormalnosti", "Oslobodite siromašne od plaćanja tv takse" i "Stop medijskom mraku", a vijorile su se i zastave ovih političkih stranaka.

U dijelu Takovske ulice kod RTS-a bio je obustavljen saobraćaj.

Direktor programa Biroa za društvena istraživanja (BIRODI) Zoran Gavrilović rekao je da se zastupljenost opozicije na javnom servisu mjeri u sekundama, dok je istraživačica medijske stvarnosti Jovanka Matić ocijenila da javni servis ne ispunjava svoju ulogu informisanja građana.

"Zbog čega smo se okupili ovdje večeras?", upitao je dramaturg Siniša Kovačević, koji je i član Narodne stranke, na šta su okupljeni odgovorili "Ostavke".

Profesor Fakulteta političkih nauka Rade Veljanovski, koji je i član Pokreta slobodnih građana kazao je da želi da vidi objektivan izvještaj sa protesta na javnom servisu.

"Mi ne protestujemo protiv RTS-a kao javnog servisa, mi hoćemo javni servis i podržavamo javni servis, ali vi nijeste javni servis", rekao je Veljanovski.

On je dodao i da je večerašnji protest tek početak najavivši sljedeće okupljanje, ali bez preciziranja kada i gdje će ono biti održano.

Пратите нас на

Коментари4

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније