Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Подешавaња

Умањи / Увећај

Изаберите тему

Основна тема
Црно/бијела тема
Инверзна тема

Region

M.L.B. [ Beta ]

28. 12. 2023. 22:15 >> 22:18
11
Čitaj mi:

11. OPOZICIONI PROTEST

Ispred RTS održan “Slobodni dnevnik”

Predstavnici liste "Srbija protiv nasilja", koji 11 dana protestuju tražeći poništavanje izbora na svim nivoima zbog navodnih neregularnosti, pročitali su na večerašnjem protestu ispred Radio-televizije Srbije (RTS) vijesti za koje tvrde da se nijesu mogle čuti na javnom medijskom servisu.

Novinar Smiljan Banjac, koji je bio moderator protesta "Srbija protiv nasilja" tokom ljeta i jeseni, u segmentu nazvanom "Slobodni dnevnik" čitao je izvještaj nevladine organizacije Crta o organizovanoj migraciji birača u Beograd i drugim izbornim nepravilnostima.

Kopredsednik stranke Zajedno Nebojša Zelenović kazao je da bi bilo zaista dobro da se o tim temama priča na RTS i upitao zašto je ta televizija zatvorena za Crtu.

"Zašto je zatvoren za naše predstavnike iz republičke i gradske izborne komisije? Zašto ne mogu oni da kažu ono što su utvrdili", upitao je Zelenović.

Naveo je da veliki broj predstavnika te liste u republičkoj i gradskoj izbornoj komisiji nisu članovi stranaka, već istaknuti profesori i pravnici.

"Oni nisu od strane nas angažovani da bi branili interese stranaka, nego da bi branili slobodno izraženu volju građana. Ako neko ima pravo da bude na RTS, to su oni", ocijenio je Zelenović.

Lider pokreta Ekološki ustanak Aleksandar Jovanović Ćuta naveo je da građani već 33 godine pokušavaju da oslobode RTS.

On je okupljenima poručio da je borba zbog stanja u državi "maraton", kao i da "posao nije završen 5. oktobra".

Protest ispred RIK-a u Ulici kralja Milana najavljen je i za petak u 18 sati.

RTS tvrdi da redovno izvještava o svim protestima

Radio-televizija Srbije (RTS) saopštila je večeras da je redovno izvještavala o svim protestima koje je organizovala lista "Srbija protiv nasilja" nakon izbora 17. decembra.

"Povodom optužbi da RTS nije izvještavao o protestima ispred RIK-a, podsjećamo da u svojim programima, kao i na Internet portalu, RTS redovno prati sve proteste ispred RIK-a, a ovim protestima bila je posvećena i emisija Oko", navodi se u saopštenju koje je objavio javni medijiski servis.

Oni su objavili i linkove koji vode ka njihovim vijestima o svih do sada održanih 11 protesta.

 

Пратите нас на

Коментари11

Остави коментар

Остави коментар

Правила коментарисања садржаја Портала РТЦГВише
Поштујући начело демократичности, као и право грађана да слободно и критички износе мишљење о појавама, процесима, догађајима и личностима, у циљу развијања културе јавног дијалога, на Порталу нијесу дозвољени коментари који вријеђају достојанство личности или садрже пријетње, говор мржње, непровјерене оптужбе, као и расистичке поруке. Нијесу дозвољени ни коментари којима се нарушава национална, вјерска и родна равноправност или подстиче мржња према ЛГБТ популацији. Неће бити објављени ни коментари писани великим словима и обимни "copy/paste" садрзаји књига и публикација.Задржавамо право краћења коментара. Мање

Да бисте коментарисали вијести под вашим именом

Улогујте се

Најновије

Најчитаније